Danimarka'da yeni Kuran provokasyonu: 7 farklı noktada saldıracaklar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Danimarka'da yeni Kuran provokasyonu: 7 farklı noktada saldıracaklar

DÜNYA Haberleri

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara önlem almaya çalıştıklarını açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen Danimarka gazetesi Politiken, ülke genelinde 7 farklı noktada Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yapılacağını duyurdu. Gazete saldırıların Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde yapılacağını da belirtti.

Danimarka'da İslam dünyasını ayağa kaldıran Kur'an-ı Kerim'e yönelik yeni saldırılar yapılacağını bildirildi.

Danimarka gazetesi Politiken, ülke genelinde 7 farklı noktada Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yapılacağını duyurdu.

Gazete, Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde yapılacak saldırıların daha önce de bu saldırıları yaptığı bilinen kişiler tarafından yapılacağını belirtti.

Politiken, söz konusu saldırıların Danimarka’da düşünülenin aksine çok kişinin katıldığı eylemler olmadığını aksine bu tür saldırıları sürekli aynı kişilerin gerçekleştirdiğini vurguladı.

Danimarka'da yeni Kuran provokasyonu: 7 farklı noktada saldıracaklar

YASAL ÖNLEMLER DÜŞÜNÜLÜYOR

Müslüman dünyasını ayağa kaldıran saldırılar sonrasında Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, ifade özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde yasal önlemler almak istediklerini duyurmuştu.

Rasmussen, yaptığı açıklamada, "Yakma olayları birkaç kişi tarafından gerçekleştirilen son derece saldırgan ve pervasız eylemlerdir. Bu birkaç kişi Danimarka toplumunun üzerine inşa edildiği değerleri temsil etmiyor. Danimarka hükümeti bu nedenle diğer ülkelerin, kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı ve bunun Danimarka için, özellikle de güvenlik açısından önemli olumsuz sonuçları olabileceği özel durumlara müdahale etme ihtimallerini araştıracak." demişti.

Rasmussen, bu konuda alınacak tedbirlerin, anayasal olarak korunan ifade özgürlüğü çerçevesinde ve Danimarka'da ifade özgürlüğünün çok geniş bir kapsama sahip olduğu gerçeğini değiştirmeyecek şekilde yapılması gerektiğini ileri sürdü.

AŞIRI SOL YASA DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI

Danimarka’da aşırı sol partiler Enhedslisten ve SF Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların engellenmesine yönelik yasal adımları kabul etmediklerini duyurmuştu.

Enhedslisten grubu adına sosyal medya platformu X üzerinde paylaşımda bulunan Pia Olsen Dyhr, ‘’Yasalarımızı en basit insan haklarının bile olmadığı despot ülkelerin istekleri için değiştirmemiz gerekiyor’’ ifadesini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...