Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Danimarka'da yeni Kuran provokasyonu: 7 farklı noktada saldıracaklar

Danimarka'da yeni Kuran provokasyonu: 7 farklı noktada saldıracaklar

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara önlem almaya çalıştıklarını açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen Danimarka gazetesi Politiken, ülke genelinde 7 farklı noktada Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yapılacağını duyurdu. Gazete saldırıların Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde yapılacağını da belirtti.

Kaydet
a- | +A

Danimarka'da İslam dünyasını ayağa kaldıran Kur'an-ı Kerim'e yönelik yeni saldırılar yapılacağını bildirildi.

Danimarka gazetesi Politiken, ülke genelinde 7 farklı noktada Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yapılacağını duyurdu.

Gazete, Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde yapılacak saldırıların daha önce de bu saldırıları yaptığı bilinen kişiler tarafından yapılacağını belirtti.

BAKMADAN GEÇME
Avrupa ülkesinden alkışlanacak hareket: Bizim ülkemizde kimse Kur
HABER

Avrupa ülkesinden alkışlanacak hareket: Bizim ülkemizde kimse Kur'an-ı Kerim yakamaz

Danimarka Dışişleri Bakanı: Kur
HABER

Danimarka Dışişleri Bakanı: Kur'an-ı Kerim'e saldırılara müdahale etmek için yollar arayacağız

Politiken, söz konusu saldırıların Danimarka’da düşünülenin aksine çok kişinin katıldığı eylemler olmadığını aksine bu tür saldırıları sürekli aynı kişilerin gerçekleştirdiğini vurguladı.

Danimarka'da yeni Kuran provokasyonu: 7 farklı noktada saldıracaklar
Başlık ResmiDanimarka'da yeni Kuran provokasyonu: 7 farklı noktada saldıracaklar

YASAL ÖNLEMLER DÜŞÜNÜLÜYOR

Müslüman dünyasını ayağa kaldıran saldırılar sonrasında Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, ifade özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde yasal önlemler almak istediklerini duyurmuştu.

Rasmussen, yaptığı açıklamada, "Yakma olayları birkaç kişi tarafından gerçekleştirilen son derece saldırgan ve pervasız eylemlerdir. Bu birkaç kişi Danimarka toplumunun üzerine inşa edildiği değerleri temsil etmiyor. Danimarka hükümeti bu nedenle diğer ülkelerin, kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı ve bunun Danimarka için, özellikle de güvenlik açısından önemli olumsuz sonuçları olabileceği özel durumlara müdahale etme ihtimallerini araştıracak." demişti.

Rasmussen, bu konuda alınacak tedbirlerin, anayasal olarak korunan ifade özgürlüğü çerçevesinde ve Danimarka'da ifade özgürlüğünün çok geniş bir kapsama sahip olduğu gerçeğini değiştirmeyecek şekilde yapılması gerektiğini ileri sürdü.

AŞIRI SOL YASA DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI

Danimarka’da aşırı sol partiler Enhedslisten ve SF Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların engellenmesine yönelik yasal adımları kabul etmediklerini duyurmuştu.

Enhedslisten grubu adına sosyal medya platformu X üzerinde paylaşımda bulunan Pia Olsen Dyhr, ‘’Yasalarımızı en basit insan haklarının bile olmadığı despot ülkelerin istekleri için değiştirmemiz gerekiyor’’ ifadesini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.