Danimarka'dan Filistin için 7,1 milyon dolarlık ek yardım

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Danimarka'dan Filistin için 7,1 milyon dolarlık ek yardım

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Danimarka, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle insani durumun kötüleştiği Gazze ve Batı Şeria'daki siviller için 7,1 milyon dolarlık ek yardım yapacağını duyurdu.

Ölü sayısının her geçen gün katlandığı Filistin'de, İsrail son olarak Gazze'de bir hastaneyi vurdu. Gerçekleştirdiği hava saldırısında çoğunluğu kadın ve çocuk 500'den fazla sivili öldüren İsrail'e dünyadan tepki yağdı.

Danimarka'dan Filistin için 7,1 milyon dolarlık ek yardım

Danimarka, yaptığı açıklama ile insani durumun giderek kötüleştiği Gazze ve Batı Şeria'daki siviller için 7,1 milyon dolarlık ek yardım yapacağını duyurdu.

Danimarka Kalkınma İşbirliği ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, yaptığı açıklamada, "Özellikle Gazze'deki insani durum çok kritik. Bu nedenle insani acil yardım tutarımızı 50 milyon kron (7,1 milyon dolar) arttırıyoruz. Bu, trajik durumda olan sivil halkın acil ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor." ifadesini kullandı.

HASTANEYİ VURDULAR

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı sonrası giderek artan saldırılarda işlediği savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce fosfor bombası kullanan İsrail ordusu bu sefer de içerisinde yüzlerce sivilin tedavi gördüğü hastaneyi vurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra, İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastaneye İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin sığındıkları ve saldırı sırasında binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin hastanede bulunduğu açıklandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...