Dünya basını böyle gördü: Hakan Fidan uyarmıştı... Türkiye, PKK/YPG hedeflerini vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya basını böyle gördü: Hakan Fidan uyarmıştı... Türkiye, PKK/YPG hedeflerini vurdu

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, PKK/YPG'nin Ankara'daki terör saldırısı sonrasında, teröristlere ait bütün tesislerin meşru hedef olduğunu söyledi. Uluslararası basın, Fidan'ın açıklamalarını haberleştirerek, Türkiye'nin Suiye ve Irak'ta onlarca terör hedefini vurduğunu aktardı.

PKK/YPG terör örgütünün Ankara’daki terör saldırısı girişimi sonrasında Türkiye, dünyaya kararlılık mesajları verdi. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında basın toplantısı için gazetecilerin karşısına geçen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, PKK/YPG’ye ait bütün tesislerin meşru hedef olduğunu duyurdu.

Fidan, “Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum” dedi. Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yaptığı açıklamasında sonra PKK/YPG’ye ait çok sayıda hedef vuruldu.

Uluslararası haber ajansları hem Fidan’ın açıklamalarını hem de terör örgütüne yönelik düzenlenen nokta operasyonları okuyucularına iletti. AP haber ajansı, gelişmeyi “Türkiye, Ankara'daki bombalı saldırıya misilleme yapılacağı uyarısının ardından Irak'taki Kürt militanları yeniden vurdu” başlığıyla abonelerine servis ederken, çok sayıda noktaya operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Dünya basını böyle gördü: Hakan Fidan uyarmıştı... Türkiye, PKK/YPG hedeflerini vurdu

“ABD DESTEKLİ MİLİTANLARI HEDEF ALINABİLİR”

ABD merkezli Bloomberg ise haberinde, “Fidan, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hafta sonu Ankara'da düzenlenen intihar bombası saldırısının ardından Suriye'de ABD destekli Kürt militan grupların işlettiği enerji tesislerini ve diğer tesisleri hedef alabileceğini söyledi” ifadelerine yer verdi.

Türkçe de yayın yapan Al Monitor,Fidan, Suriye ve Irak'taki tüm PKK ve YPG tesislerini 'meşru hedef' ilan etti” manşetiyle duyurduğu haberinde, Türk savaş uçaklarının onlarca hedefi vurduğuna dikkat çekildi.

Londra merkezli Middle East Eye, “Türkiye, PKK bağlantılı tüm grupların Irak ve Suriye'deki 'meşru hedef' olduğunu söyledi” başlıklı haberinde, “Ankara'daki PKK saldırısının ardından Türk dışişleri bakanı misillemeyi hızlandırma sözü verdi' ifadesine yer verdi.

Dünya basını böyle gördü: Hakan Fidan uyarmıştı... Türkiye, PKK/YPG hedeflerini vurdu

“TÜRKİYE, HAVA SALDIRILARINI ARTIRDI”

PKK/YPG terör örgütünün gelir elde ettiği bilinen Almanya’da da Hakan Fidan’ın açıklamaları sonrasında başlayan “cezalandırma” operasyonlarına geniş yer verildi. Alman Zeit Online, “Ankara'daki intihar saldırısının ardından Türkiye, Irak'taki hava saldırılarını artırarak karşılık verdi. PKK'nın karargâhı da bombalandı” dedi.

Alman devlet kanalı Deutcshe Welle (DW), “Türkiye, Irak'ta PKK'ya yeni saldırılar başlattı” başlıklı haberinde “Fidan, Türk istihbaratının pazar günkü bombalı saldırının arkasındaki iki kişinin Suriye'den geldiğini tespit ettiğini söyledi” ifadesine yer verdi.

Dünya basını böyle gördü: Hakan Fidan uyarmıştı... Türkiye, PKK/YPG hedeflerini vurdu

“TÜRKİYE SURİYE’Yİ UYARIYOR”

Fransa devletinin resmi yayın organı France 24“Türkiye Irak'a yeni saldırılar düzenliyor, Suriye'yi uyarıyor” başlığı ile okurlarının karşısına çıkarken, "Türkiye çarşamba günü Irak'taki Kürt hedeflerine yeni saldırılar başlattı ve hafta sonu Ankara'ya saldırı düzenleyen militanların Suriye'den geldiği sonucuna vardıktan sonra sınır ötesi hava saldırılarının daha yoğun olacağı konusunda uyardı” yorumunu okuyucularına iletti.

Dünya basını böyle gördü: Hakan Fidan uyarmıştı... Türkiye, PKK/YPG hedeflerini vurdu

YUNAN BASININDA  DOĞU AKDENİZ VURGUSU

PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’a 90’lı yıllarda bir süre ev sahipliği yapan Yunanistan’da da Fidan’ın açıklamaları ve Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki PKK/YPG’ye ait tesisleri vurmasına oldukça geniş yer ayrıldı. Ancak, Ertuğroğlu ile beraber gerçekleştirilen toplantıda Doğu Akdeniz ile ilgili sözleri manşetleri süsledi.

Kathimerini gazetesi, “Türk Dışişleri Bakanı, Kıbrıs sorununa önceden çözüm bulunmadan da bölgede enerji konusunda İsrail-Lübnan anlaşması modelinde bir anlaşma yapılabileceğini savundu” dedi.

Fidan'ın bölgede iş birliğinin her tarafın yararına olacağını belirttiğini yazan Ethnos, Türkiye'nin ilk defa bu kadar net bir açıklama yaptığını belirtti.

In.gr ise “Türkiye, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmadan Kıbrıs'taki kaynakların bölüşülmesini istiyor” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...