Dünya gözlerini yummadı! Libya'ya yardım yağdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya gözlerini yummadı! Libya'ya yardım yağdı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Libya'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve kaybolduğu sel felaketinin ardından ülkeye yardım yağdı. Arama-kurtarma çalışmalarına katılan ve gıda ve barınma ihtiyacını karşılamak için yardım gönderen ülkelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Türk Kızılayı'nın da150 tondan fazla çeşitli yardım malzemesi ulaştırmasıyla Libya'ya toplam 24 ülkeden yardım geldi.

Libya'da yaşanan sel felaketinin ardından can kaybının 20 bine ulaşabileceği belirtilmişti. Bir şehri yerle bir eden selin izlerini ortadan kaldırmak ve enkaz altından kurtarma çalışmaları yapmak için ekipler işe koyuldu. Dünya olaya sessiz kalmadı, ülkeye yardım yağdı.

Libya Ulusal Birlik Hükümetine (UBH) bağlı "Hükümetimiz" adlı Facebook sayfasındaki basın açıklamasında, ülkeye 24 ülkeden yardım geldiği, toplam 59 uçak ve 6 insani yardım gemisi ulaştığı kaydedildi.

TÜRK KIZILAYINDAN 150 TON YARDIM

"Son olarak Türk Kızılayı, 150 tondan fazla çeşitli yardım malzemesi ulaştırdı." bilgisi verilen açıklamada, Suudi Arabistan'dan 90 ton gıda ve barınma malzemesi taşıyan 5'inci, Kuveyt'ten 10 ton gıda ve acil yardım malzemesi bulunan 7'nci uçağın ülkeye ulaştığı kaydedildi.

Libya'ya yardım taşıyan diğer ülkelere ilişkin bilgi verilmedi.

LİBYA'DA NE OLMUŞTU?

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel Fırtınası", 10 Eylül'de Libya'nın doğusundaki Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sele yol açmıştı.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarik Jasarevic, dün, Libya'daki selde 3 bin 998 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 ila 9 bin kişinin hala kayıp olduğunu duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...