Libya'da selin vurduğu şehirlerde altyapının yüzde 70'i yok oldu

Düzenleyen: / Kaynak: The Libya Observer
- Güncelleme:
Libya'da selin vurduğu şehirlerde altyapının yüzde 70'i yok oldu

DÜNYA Haberleri  / The Libya Observer

Libya'nın doğusunda başta Derne olmak üzere çok sayıda etkili olan Daniel Kasırgası, ülkede altyapıyı yerle bir etti. Libyalı yetkilkler, felaketin vurduğu bölgede altyapının yüzde 70'nin yok olduğunu duyurdu.

Libya’nın doğusunu vuran Daniel Kasırgası, Kuzey Afrika ülkesinde 11 bin ölü ve 10 binden fazla da insanın kaybolmasına neden oldu. Felaket nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 20 bini bulabileceği ifade edilirken, Libyalı yetkililerden felaketin boyunu gözler önüne seren yeni açıklamalar geliyor.

Libya Yollar ve Köprüler Kurumu, Daniel kasırgasının yerle bir ettiği Derne kentiyle ilgili yaptığı açıklamada, Akdeniz kıyısındaki şehirdeki bina ve altyapının yüzde 70’nin yok olduğunu duyurdu. Sel sularının vurduğu bölgede su sisteminin kullanılamaz hale geldiği ifade edilirken, yetkililer alternatif rotalar için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Kuzey Afrika ülkesinin doğusundaki hükümette yer alan Hussein Suwaidan, Derne kentini Suse ve Al-Qubba şehirleriyle bağlayan 11 köprünün şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sel sularında çöktüğünü duyurdu. Ülkenin söz konusu bölgesindeki ulaşım altyapısında yüzde 50’nin üzerinde hasar oluştuğu ve çoğu karayolunun kullanılamaz durumda olduğu belirtildi.

Libya’da selin vurduğu bölgedeki hükümet, sorunları çözmek amacıyla bölgeye daha fazla ekip gönderildiğini duyurdu.

Libya'da selin vurduğu şehirlerde altyapının yüzde 70'i yok oldu

BÜYÜK HASARA NEDEN OLDU

Ülkenin doğusunda 10 Eylül’de etkili olan Daniel Fırtınası, Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda'da şiddetli yağışa yol açmıştı. Derna’da iki barajın çökmesi sonucu meydana gelen sel felaketi nedeniyle kent harabeye dönerken, binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve kaybolmuştu. Felaketin ardından başlatılan arama ve temizleme çalışmaları sürüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Libya Observer
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...