Dünyaca ünlü yönetmen ve eşi evlerinde vahşice öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü yönetmen ve eşi evlerinde vahşice öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: Dünyaca tanınan İranlı yönetmen Daryuş Mehrcui ve eşi Vahide Mohammadifar evlerinde vahşice öldürüldü. Ülke korkunç haberle sarsılırken İran Cumhurbaşkanı özel talimat verdi. Mehrcui ‘The Cow’ filmiyle hafızalara kazınmıştı.

Komşu ülke İran dehşete düşüren bir cinayet olayıyla sarsıldı. İranlı ünlü yönetmen Daryuş Mehrcuyi ve senarist-kostüm tasarımcısı eşi Vahide Mohammadifar'in İran’ın Elburz eyaletine bağlı Kerec kentindeki evlerinde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Mehrcuyi 83 yaşındaydı...

İHBARI KIZLARI VERDİ

Elburz Eyaleti Emniyet Müdürü Hamid Hedavand olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dün gece Daryuş Mehrcuyi ve eşi Vahide Mohammadifar’in kaldıkları evlerinde öldürüldüğü ihbarı kızları tarafından bize iletildi.

BOYUN VER VÜCUTLARINA ÇOK SAYIDA BICAK DARBE

Polis, cinayetin kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından boyun ve vücut kısımlarına alınan bıçak darbeleri sonucu gerçekleştiğini belirledi” dedi.

Hedavand, olayın ayrıntılarını araştırmak için uzman ekip oluşturulduğunu ve katillerin yakalanması için gerekli takibin başladığını kaydetti.

Dünyaca ünlü yönetmen ve eşi evlerinde vahşice öldürüldü

REİSİ’DEN ÖZEL TALİMAT

İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadıri Cehromi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin cinayetin araştırılması için polis ve emniyet birimlerine özel talimat verdiğini duyurdu. Cehromi, “Cumhurbaşkanımız, bu acı kayıp nedeniyle sanatçının ailesine ve ülkenin sanat camiasına taziyelerini sunarken, polis ve emniyet birimlerine bu konuyu ekstra ciddiyet ve hızla araştırmaları ve gerekli önlemlerin alınması hususunda özel talimat verdi” ifadelerini kullandı.

THE COW'LA ÜNLENMİŞTİ

Gençliğinde ABD'de eğitim gören ve daha sonra 5 yıl Fransa'da yaşayan Daryuş Mehrcui, bir köylünün ineğine olan takıntısını anlatan 1969 yapımı “The Cow” adlı filmiyle ulusal ve uluslararası üne kavuşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...