Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo: 'Diğer ülkeler kararlara saygı duymalı'

Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo: 'Diğer ülkeler kararlara saygı duymalı'
Başlık ResmiEndonezya Cumhurbaskani Widodo: 'Diger ülkeler kararlara saygi duymali'

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, ülkesinde verilen idam kararlarına saygı duyulmasını istedi.

Kaydet
|
Widodo, Endonezya'nın Bali Adası'ndan Avustralya'ya eroin kaçırmaya çalışırken yakalanan iki Avustralya vatandaşının da aralarında bulunduğu 10 kişiye verilen idam kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, Endonezya'nın kendi anayasası ve hukuk kuralları olduğunu vurgulayarak "Biz, anayasada ne yazıyorsa onu yapacağız. Bence diğer ülkeler idam kararımıza saygı göstermeli" dedi.
İdam cezalarının infaz edilmemesi için yapılan girişimlere değinen Widodo, "Biz hukuki itirazları her zaman destekliyoruz. Hukuk çerçevesinde gerekli girişimler yapılabilir. Endonezya bir hukuk devletidir" diye konuştu.
İdam hükümlüleri arasında Nijerya, Avustralya, Brezilya, Fransa, Gana ve Filipinler vatandaşları bulunuyor.
Hükümlüler 1,5 ay önce idam cezalarının infaz edildiği Nusakambangan Adası'na nakledilmişti.
Endonezya hükümetinin idam cezalarında geri adım atmaması uluslararası toplumun tepkisini çekmişti. İki Avustralya vatandaşının da idam hükümlülerinin arasında bulunması Avustralya ile Endonezya arasında gerginliğe yol açmıştı.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.