Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Endonezya, Türkiye’den Bayraktar TB3 ve Akıncı SİHA sipariş etti! Dünya basını manşetlere taşıdı

Endonezya, Türkiye’den Bayraktar TB3 ve Akıncı SİHA sipariş etti! Dünya basını manşetlere taşıdı
Fotoğraf Başlığı Endonezya, Türkiye’den Bayraktar TB3 ve Akinci SIHA siparis etti! Dünya basini mansetlere tasidi

Endonezya, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yükselen yıldızları Bayraktar TB3 ve Akıncı SİHA’larını sipariş etti. Anlaşma, dünya basınında geniş yankı uyandırırken, Türkiye'nin insansız hava araçları konusundaki başarısının uluslararası alanda giderek daha fazla kabul gördüğü vurgulandı.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Endonezya ziyareti büyük bir savunma anlaşmasına sahne oldu. Endonezya, Türk savunma sanayi devi Baykar’dan Bayraktar TB3 ve Akıncı SİHA sipariş etti. Anlaşma, iki ülke arasındaki askeri iş birliğini daha da ileriye taşıyacak.

SAVUNMA İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Ziyaret kapsamında Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Endonezya Savunma Bakanı ile Stratejik Savunma İşbirliği Mutabakat Muhtırası (MoU) imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye ve Endonezya arasındaki uzun vadeli savunma ittifakını güçlendirmeyi ve ortak askeri projelerde iş birliği yapmayı amaçlıyor.

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Endonezya’nın önde gelen savunma şirketlerinden Republikorp ile ortak girişim anlaşmasına imza attı. Bu kapsamda, Endonezya’da yerel bir İHA üretim tesisi kurulacak ve Bayraktar TB3 ile Akıncı’nın ortak üretimi yapılacak.

BAKMADAN GEÇME
Baykar Avrupa’yı karıştırdı! Yunanistan, İtalya’nın kapısını çaldı
HABER

Baykar Avrupa’yı karıştırdı! Yunanistan, İtalya’nın kapısını çaldı

ENDONEZYA DENİZ KUVVETLERİ İÇİN KRİTİK HAMLE

Endonezya’nın Bayraktar TB3 siparişi, donanmasını modernize etme hedefiyle doğrudan örtüşüyor. Ülke, 2028’de tamamlamayı planladığı Helikopter Çıkarma Gemisi (LHD) için TB3’ü gemi konuşlu operasyonlarda kullanmayı hedefliyor. Uzun vadede bir uçak gemisi filosu oluşturmayı planlayan Endonezya, TB3’ün katlanabilir kanat tasarımı sayesinde deniz operasyonlarında büyük bir avantaj sağlayacak.

BAKMADAN GEÇME
Ruanda da Bayraktar istiyor! Afrika’da Türk İHA’larına rekor talep
HABER

Ruanda da Bayraktar istiyor! Afrika’da Türk İHA’larına rekor talep

BAYKAR'IN KÜRESEL BAŞARISI

Dünya çapında en çok ihraç edilen savaş İHA’sı olan Bayraktar TB2, Ukrayna’dan Kuzey Afrika’ya kadar birçok savaş alanında etkisini kanıtladı. Türkiye’nin savunma ve havacılık ihracatında başı çeken Baykar, 34 ülkeye TB2, 10 ülkeye Akıncı ihraç etti.

ABD merkezli Center for a New American Security düşünce kuruluşuna göre Türkiye, küresel İHA ihracat pazarının %65’ine hakim durumda. Baykar’ın pazar payı ise yaklaşık %60 seviyesinde, bu da onu en yakın ABD’li rakibinin üç katı büyüklüğünde bir güç haline getiriyor.

Endonezya, Türkiye’den Bayraktar TB3 ve Akıncı SİHA sipariş etti! Dünya basını manşetlere taşıdı - 1. Resim
Başlık ResmiEndonezya, Türkiye’den Bayraktar TB3 ve Akıncı SİHA sipariş etti! Dünya basını manşetlere taşıdı - 1. Resim

DÜNYA BASINI MANŞETLERE TAŞIDI

Endonezya’nın Bayraktar TB3 ve Akıncı siparişleri, küresel medyada geniş yankı buldu. The Defence Post ve TurDef, Türkiye’nin bu büyük anlaşmasını manşetlerine taşıyarak, Baykar’ın Güneydoğu Asya’daki etkisini artırdığını vurguladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.