Endonezya'da sel felaketi! Havalimanının çatısı çöktü, facia anları kamerada
Endonezya'nın başkenti Jakarta'daki Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'nda şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle yolcu terminalinin çatısının bir bölümü çöktü. Terminali su basması sonucu çok sayıda uçuşta aksamalar yaşandı.
- Başken Jakarta'daki Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'nda dün yerel saatle 12.00 sıralarında Terminal 3'te tavanın bir kısmı çöktü.
- Olay, yoğun yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle çatıda oluşan su birikmesinden kaynaklandı.
- Yaşanan çökme ve olumsuz hava şartları nedeniyle çok sayıda uçuş güvenlik gerekçesiyle aksadı.
- Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
- Havalimanı, hasar gören tavan ve çatı bölümündeki onarım çalışmalarının yaklaşık iki gün içinde tamamlanacağını duyurdu.
Endonezya'da etkili olan şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar, hava yolu ulaşımını etkiledi. Başkent Jakarta'daki Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'nda dün yerel saatle 12.00 sıralarında uluslararası gidiş bölümündeki Terminal 3'te tavanın bir kısmı çöktü.
CAN KAYBI YAŞANMADI
Yetkililer, olayın yoğun yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle çatıda oluşan su birikmesinden kaynaklandığını açıklarken, yaşanan çökme ve bölgede etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle çok sayıda uçuşun güvenlik gerekçesiyle aksadığı bildirildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, tavanda biriken suyun çöküşle birlikte bir anda boşaldığı ve bu sırada bölgedeki yolcuların panikle uzaklaştığı görüldü.
ONARIM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Havalimanından yapılan açıklamada, yaşanan çökme ve terminal binasını su basması nedeniyle 12 uçuşun başka havalimanlarına yönlendirildiği, 14 uçuşun havada bekletildiği, 13 uçağın ise yeniden yükselmek zorunda kaldığı bildirildi. Yetkililer, hasar gören tavan ve çatı bölümündeki onarım çalışmalarının yaklaşık iki gün içinde tamamlanmasının beklendiğini ve bu sürede uçuşlarda bir aksama yaşanmayacağını duyurdu.
