Erdoğan-Stoltenberg ile görüştü! İsveç'te bizden bahsetmedi korkusu

Düzenleyen: / Kaynak: Aftonbladet
- Güncelleme:
Erdoğan-Stoltenberg ile görüştü! İsveç'te bizden bahsetmedi korkusu

DÜNYA Haberleri  / Aftonbladet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i New York'taki Türkevi'nde kabul etti. NATO üyeliği için Türkiye'nin onay vermesini bekleyen İsveç'te basın organları, Erdoğan'ın görüşme sonrasında sosyal medyada yaptığı paylaşımda Stockholm'den bahsetmemesine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılma için bulunduğu ABD’deki yoğun temaslarına devam ediyor. New York’taki Türkevi’nde iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isimle görüşme gerçekleştiren Erdoğan, son olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 50 dakika sürdü.

Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Stoltenberg'i kabulünün ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile BM 78'inci Genel Kurulu marjında bir araya geldik, gündemimizdeki bölgesel ve küresel meseleleri değerlendirdik. Her zaman olduğu gibi NATO misyonlarına en aktif destek veren ülkelerden biri olmayı sürdüreceğiz." dedi.

İSVEÇ BASINI YAKINDAN İZLEDİ

Stoltenberg ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak "New York'ta Başkan Erdoğan ile görüştüğüme memnun oldum. Terörle mücadelemizi hızlandırmayı tartıştık ve kendisine Türkiye'nin Karadeniz tahıl anlaşmasını canlandırma yönündeki çalışmaları için teşekkür ettim. Vilnius'ta mutabakata varıldığı üzere Türk parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini mümkün olan en kısa sürede ele alacak." dedi.

İsveç basını ise söz konusu görüşmeye ilişkin olarak. İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet "Stoltenberg İsveç konusunda Erdoğan'la görüştü" sözlerine yerdi. Aynı zamanda Erdoğan'ın görüşme ile ilgili paylaşımda kendilerinden hiç bahsetmediğine de dikkat çektiler. Dagens Industri de söz konusu görüşmeyi manşetine taşıyan gazeteler arasında oldu. Gazete, Stoltenberg'in sözlerine vurgu yaptı.

Erdoğan-Stoltenberg ile görüştü! İsveç'te bizden bahsetmedi korkusu

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili olarak Batılı ülkelere tepki göstermişti. Erdoğan, “Bu konuda özellikle Batı ikide bir İsveç de İsveç diyor. Biz de diyoruz ki: Bizim parlamentomuz kararı vermedikten sonra bizim kalkıp da yolda yürürken evet ya da hayır dememiz mümkün değil. Öncelikle İsveç'in üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım" ifadesini kullanmıştı.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta İsveç’in üyeliği konusunda varılan anlaşmada, Stockholm’ün terörle mücadele yasasını uygulama konusundaki tavrına sert çıkış yapan Erdoğan, "Bize yasa hazırladılar diyorlar. Yasa hazırlamak yetmez. Yasayı uygulamak gerekir. İsveç ister anayasa ister yasa değişikliği yaparsa yapsın kalkıp da teröristleri İsveç polisi koruması altında gösteriye sevk ediyorlarsa bu ne demektir" demişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Aftonbladet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...