NATO Genelkurmay Başkanları Norveç'te toplandı! Caydırıcılık ve Ukrayna'ya destek ele alınacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
NATO Genelkurmay Başkanları Norveç'te toplandı! Caydırıcılık ve Ukrayna'ya destek ele alınacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Norveç'in başkenti Oslo'da toplantıda Paktın caydırıcılığı ve Ukrayna'ya destek planları ele alınacak. Toplantının açılışında konuşan NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Bauer, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı başarı elde ettiğini ifade etti. Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, ilk defa temsil edecek

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Genelkurmay Başkanları, Norveç’in başkenti Oslo’da bir araya geldi. NATO’nun caydırıcılığının artırılması ve Ukrayna’ya destek konularının ele alınacağı toplantıda, Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın bu göreve geldikten sonra ilk kez temsil edecek.

Toplantının açılışında konuşma yapan NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, NATO'nun savunma ve caydırıcılık için hazırladığı bölgesel planlarla ulusal savunma planlarının birçok alanda iç içe geçmiş olduğunu söyledi.

Bugünkü toplantıda bu planların uygulanabilirliğini ele alacaklarını aktaran Bauer, bunun da yüksek hazırlık seviyesinde daha fazla asker, kapasite geliştirme, komuta ve kontrol yapılarının uyumlandırılması, lojistik destek, bakım, ikmal, eğitim ve tatbikat gibi konuları içerdiğini belirtti.

"UKRAYNA ORDUSU HER GÜN SAHADA İLERLEME GÖSTERİYOR"

Bauer, "NATO'nun planlarıyla ulusal savunma planları o kadar iç içe geçmiş durumda ki yolumuzda ilerlerken birbirimize danışmamız hayati önem taşıyor." dedi. Rusya ile savaşan Ukrayna'ya desteğin önemine de işaret eden Bauer, Ukrayna ordusunun her gün sahada ilerleme gösterdiğini, Rusya'nın ise zemin kaybettiğini dile getirdi.

Oramiral Bauer, İsveç'in NATO üyelik başvurusuna da değinerek, ittifaka üye olmasıyla NATO'nun daha da güçleneceğini ve NATO ülkelerinin asker sayısının 3,5 milyona çıkacağını ifade etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...