Polonya Başbakanı'ndan Rusya'ya gözdağı: Ülkenin her karış toprağını NATO ile savunacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Polonya Başbakanı'ndan Rusya'ya gözdağı: Ülkenin her karış toprağını NATO ile savunacağız

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Morawiecki, Rusya'nın ülkesine yönelik tehditlerine yanıt verdi. Polonya Başbakanı, "Ülkenin her karış toprağını savunacağız. Bunu dünya tarihindeki en güçlü askeri ittifak olan NATO ile yapacağız." dedi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken komşu ülkeler de savaşın gidişatını yakından takip ediyor. Ukrayna ve Rusya’nın Doğu Avrupa’daki tek müttefiki Belarus ile sınır komşusu olan Polonya’nın Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya’nın ülkelerine yönelik bir saldırısında her karış toprağı NATO ile birlikte koruyacaklarını söyledi.

Rusya'nın amacının yıkılan Çarlık İmparatorluğu'nu yeniden kurmak olduğunu söyleyen Morawiecki, "Kremlin'in propagandacıları, Rusya'nın Polonya'ya yönelik düşmanca niyetlerini gizlemiyor. Öncelikle ordunun modern silahlanmasına odaklanmalıyız." dedi.

Polonyalıların kendilerini güvende hissetmesi gerektiğini belirten Morawiecki, "Ülkenin her karış toprağını savunacağız. Bunu dünya tarihindeki en güçlü askeri ittifak olan NATO ile yapacağız. Bunu Polonya ordusunu ve silah sanayisini genişleterek yapacağız. Bunu müttefiklerimizle iş birliği içinde yapacağız." ifadesini kullandı.

Rusya ile birlikte hareket eden Belarus'u işaret eden Morawiecki, Polonya'nın "öngörülemez" bir ülke ile sınır komşusu olduğunu söyledi ve "Coğrafi konumumuzun sonuçlarının ne olduğunu görüyoruz, bu nedenle Polonya ordusu için tüm silahlanma programını güçlendiriyoruz." dedi.

Polonya Başbakanı'ndan Rusya'ya gözdağı: Ülkenin her karış toprağını NATO ile savunacağız

PUTİN: POLONYA, STALİN'İN ARMAĞANIDIR

Polonya’nın batıdaki topraklarının Sovyetler Birliği'nin lideri Josef Stalin'in hediyesi olduğunu söyleyen Putin, “Polonya, Sovyetler Birliği sayesinde, Stalin'in yaklaşımı sayesinde Batı'da önemli topraklar, Almanya’dan toprak aldı. Günümüz Polonya'sının batı toprakları, Stalin'in Polonyalılara armağanıdır. Varşova'daki arkadaşlarımız bunu unuttular mı? Onlara hatırlatacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

POLONYA SİLAHLANMAYA HIZLANDIRDI

Polonya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra ABD başta olmak üzere çok sayıda ülkeden silah alımı yaptı. Orduyu modernize etmek için çalışmalar gerçekleştiren Varşova, Güney Kore'den toplam bin adet K2/K2PL ana muharebe tankı, Türkiye'den 24 adet Bayraktar TB-2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) aldığını duyururken, ABD'den de 15 milyar dolar değerinde Patriot Hava Savunma Sistemi (HSS) alımı için talepte bulunduğu açıklanmıştı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...