Putin'in Ukrayna'daki 'özel asker operasyonu' iyi gitmiyor! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg önemli gelişmeyi duyurdu...

Düzenleyen: / Kaynak: El Cezire - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Putin'in Ukrayna'daki 'özel asker operasyonu' iyi gitmiyor! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg önemli gelişmeyi duyurdu...

DÜNYA Haberleri  / El Cezire - Türkiye Gazetesi

Rusya'nın 18 aydır devam eden özel asker operasyonunda Ukrayna karşı taarruza başladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna ordusunun Rus savunma hatlarını yarmayı başardığını duyurdu. Stoltenberg, "Ukraynalılar yavaş yavaş zemin kazanıyor. 'Rus kuvvetlerinin savunma hatlarını aşmayı başardılar ve ilerliyorlar." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 18 ay önce ‘özel askeri operasyon’ olarak duyurduğu Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaşı kısa sürede kazanılacak kolay bir zaferle bitirmek isteyen Putin’in arzusu her geçen gün kabusa dönüşüyor.

Ukrayna ordusu, Rusya’nın saldırılarını durdurmakla kalmadı, işgal altındaki toprakların kurtarılması için de karşı taarruz başlattı. Son günlerde ivme kazandığı ifade edilen taarruzun Rus ordusunda büyük sorunlara yol açtığı ifade ediliyor.

Batı basınına yansıyan haberlerde, Ukrayna ordusunun Rusya’nın yoğun tahkimat yapılan ilk savunma hattını yarmayı başardığı bildirildi. Ukrayna ordusundan Tuğgeneral Oleksandr Tarnavskiy, Rus ordusunun güneydeki en güçlü savunma hattını aştığını söyledi.

UKRAYNA SAVUNMA HATTINI YARDI

Ukrayna ordusundan ve Batı basınına yansıyan haberlerden sonra Rusya’dan da gelişmeleri doğrulayan bir açıklama geldi. Rusya işgali altındaki Zaporijiya bölgesindeki en üst düzey yetkili konumundaki Yevgeny Balitsky, Rus ordusunun ‘taktiksel’ bir geri çekilmede bulunduğunu ifade etti.

Bütün bu açıklamalardan sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusların korktuğu gerçeği bir kez daha yeniledi. Katar merkezli El Cezire, Stoltenberg’in Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın karşı taarruzunda ciddi ilerleme gösterdiğine yönelik sözlerini haberleştirdi.

Stoltenberg, "Ukraynalılar yavaş yavaş zemin kazanıyor. 'Rus kuvvetlerinin savunma hatlarını aşmayı başardılar ve ilerliyorlar." dedi.

RUSYA YERLEŞİM YERLERİNİ HEDEF ALIYOR

Rusya, Ukrayna’nın karşı taarruzuna yerleşim yerlerine ve ülke altyapısına saldırılar düzenleyerek karşılık veriyor. Son olarak dün öğle saatlerinde Ukrayna’nın Kostyantynivka şehrinde bulunan pazaryerine füzeyle hedef almış, saldırıda 16 kişi hayatını kaybetmişti.

Kostyantynivka şehrindeki saldırıyı terör eylemi olarak değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Donetsk bölgesindeki Kostantinivka’da Rus bombardımanı sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetti. Rus teröristler normal bir pazara, dükkanlara ve bir eczaneye saldırarak masum insanları öldürdü. Dünyada hala Ruslarla ilgili herhangi bir şeyle uğraşan herkes bu gerçeği görmezden geliyor. İğrenç, insanlık dışı bir kötülük. Sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Rus kötülüğü mümkün olan en kısa sürede yenilgiye uğratılmalıdır.” dedi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: El Cezire - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...