Ermeniler, Azerbaycan'ın Lübnan Büyükelçiliğine saldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / AA - Türkiye Gazetesi

Lübnan'da yaşayan Ermeniler, Azerbaycan'ın Beyrut Büyükelçiliğine saldırıda bulundu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamada, 50 Ermeni’nin, idari binanın etrafındaki çitleri kırarak binaya boya şişeleri ve patlayıcı attığını belirtti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerginlik, Lübnan’a sıçradı. Lübnan’da yaşayan Ermenilerin, Azerbaycan’ın başkent Beyrut’ta bulunan Büyükelçilik binasına saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lübnan'daki Büyükelçilik binalarına saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Açıklamada, Lübnan'da eylem düzenleyen Ermeni asıllı yaklaşık 50 kişinin, Beyrut Büyükelçiliği idari binasının etrafındaki çitleri kırdığını, içinde boya ve patlayıcı bulunan şişeleri elçiliğin idari binasına fırlattığı bildirildi.

Saldırı sonucunda büyükelçilik personelinden yaralanan olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Diplomatik misyonların korunmasından sorumlu teşkilata olayın haber verilmesi üzerine kolluk kuvvetleri olay yerine geldi ancak bu sırada provokatörler bölgeden uzaklaşmayı başardı. Büyükelçiliğe yapılan bu saldırıyla ilgili suçluların tespit edilmesi ve tutuklanması amacıyla Lübnan Dışişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili nota sunuldu ve ilgili tedbirler uygulanmaya başlandı."

Açıklamada, Beyrut Büyükelçiliğinde güvenlik tedbirlerinin artırıldığı, saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

ERMENİLER TÜRK TIR ŞOFÖRÜNE SALDIRDI

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Ermenilerin ağırlıklı olarak yaşadığı Burc Hammud Mahallesi'nde tır şoförü Tayar Ökden, saldırıya uğrayarak darp edildi.

Burc Hammud'daki bir işyerine gece saatlerinde yük boşalttıktan sonra mahalleden ayrılmak isterken trafiğe takılan 52 yaşındaki Ökden'in yolu, bir grup tarafından kesildi.

Ermeni olduklarını söyleyen yaklaşık 20 kişilik grup Ökden'i darp ederek üzerine boya döktü. Tırın üzerindeki "Türkkan" yazılı brandayı yırtan kalabalık, aracın camlarını kırarak üzerine Türkiye'ye yönelik İngilizce hakaretler yazdı.

Aracın lastiklerini de bıçakla patlatan kalabalık, tırdaki ticari malzemeleri barındıran kolileri yere atarak tekmeledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...