Esad’ın Cop28’e katılmasına tepki: Esad’ı çağırmak, Nazileri insan hakları dersi vermeye davet etmek gibi

Düzenleyen: / Kaynak: Independent
- Güncelleme:
Esad’ın Cop28’e katılmasına tepki: Esad’ı çağırmak, Nazileri insan hakları dersi vermeye davet etmek gibi

Dünya Haberleri  / Independent

Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın zulmünden kaçanlar, onun iklim değişikliği konferansına davet edilmesini insanlık dışı bir hareket olarak nitelendirdi.

Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın zulmünden kurtulanlar, onun Dubai’de bugün başlayan ve 12 Aralık’a kadar devam edecek olan Cop28 İklim Değişikliği Konferansı’na davet edilmesine tepki gösterdi.

“ESAD'I COP28'E DAVET ETMEK, VATANLARINDAN KAÇAN MİLYONLARA HAKARETTİR”

Kardeşi Hamza El-Musa'yı 2014 yılında Suriyeli yetkililer tarafından gözaltına alınmasından bu yana görmeyen Nevin El-Musa, Esad'ı Cop28'e davet etmek, sevdiklerini kaybeden binlerce kişiye, vatanlarından kaçan milyonlara hakarettir” dedi.

“ESAD’I ÇAĞIRMAK, NAZİLERİ İNSAN HAKLARI DERSİ VERMEYE DAVET ETMEK GİBİ”

Güvenlik endişeleriyle tam adını kullanmayı reddeden eski gazeteci Halidde “Kendi halkına karşı kimyasal silah kullanarak onları boğarak öldüren biri iklim konferansına ne katabilir? Onu konferansa davet etmek Nazileri insanlara insan hakları konusunda ders vermeye davet etmek gibidir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...