Eski ABD Başkanı Trump'ın yargılandığı dolandırıcılık davasında karar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Eski ABD Başkanı Trump'ın yargılandığı dolandırıcılık davasında karar

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, 'emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı' suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Trump, 354,9 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. Trump'la birlikte iki çocuğu da suçlu bulundu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 'emlak dolandırıcılığı' suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı. New York'ta görülen davada Trump, 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Trump'la birlikte iki çocuğu da suçlu bulundu. Donald Trump Jr. ve Eric Trump’ın her birine 4'er milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası verildi.

3 YIL TİCARİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAKLAR

Para cezasının yanı sıra Trump'a 3 yıl, çocuklarına da ikişer yıl New York’taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmalarına ve bankalardan kredi almalarına yasak getirildi.

TRUMP HAKKINDAKİ DOLANDIRICILIK DAVASI

New York Başsavcı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğunun ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü iddianamede, yargıçtan, Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmamasını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyordu.

Emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla açılan davada, Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan Trump ve Trump Organization adlı şirketinin anlaşmalarda ve finansman sağlama evrakında, varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin suçlamaların mahkemede görülmesine hükmetmişti.

Engoron, 35 sayfalık kararında, Trump ile şirketinin ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...