Estonya Başbakanı'ndan skandal paylaşım! Helenizm rüyasına payanda oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Estonya Başbakanı'ndan skandal paylaşım! Helenizm rüyasına payanda oldu

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar - Türkiye Gazetesi

Estonya Başbakanı Kallas, İstanbul Ortodoks Patrikhanesi Patriği ve Başpsikoposu I. Bartholomeos'un Tallin ziyaretinde büyük bir skandala imza attı. Kallas, I. Bartholomeos'u "Kostantinopolis Başpsikoposu ve Ekümenik Patrik" sözleriyle tanımlayarak sosyal medya hesabından paylaştı.

İstanbul’un Fatih Sultan Mehmed tarafından fethedilmesinin üzerinden 570 yıl geçmesine rağmen bazı çevreler hala durumu kabullenmekte zorlanıyor. Ayasofya’nın 2020 yılında yeniden cami olarak kullanılmasıyla iyice ayyuka çıkan İstanbul’u Helenleştirme rüyasına Baltık ülkesi Estonya da katıldı.

Estonya’yı ziyaret eden İstanbul Ortodoks Patrikhanesi Patriği ve Başpsikoposu I. Bartholomeos, Estonya Başbakanı Kaja Kallas tarafından karşılandı. Kallas, I.Barthelemeos’u başkent Tallin'de bulunan Hükümet Konağı'nda karşıladığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Kallas’ın jest amacıyla yaptığı paylaşım, büyük bir skandalla neden oldu. Estonya Başbakanı paylaşımında İstanbul Ortodoks Patrikhanesi Patriği ve Başpsikoposu I. Bartholomeos'u "Kostantinopolis Başpsikoposuve Ekümenik Patrik" sözleriyle tanımlayarak "Bartholomeos şu anda Estonya'yı ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Estonya Başbakanı'ndan skandal paylaşım! Helenizm rüyasına payanda oldu

YUNANİSTAN'IN HAZIMSIZLIĞI

Kallas'ın skandal ifadeleri, Yunanistan da bile sadece aşırılıkçıların dile getirdiği Helenizm rüyasına destek olarak değerlendirilirken, Kallas’ın konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

Ayasofya'nın 24 Temmuz 2020 tarihinde yeniden cami olarak ibadete açılması, Yunanistan'da bir kısım çevreler tarafından büyük tepkiye neden olmuştu.

Başta aşırılıkçı Yunan siyasetçiler olmak üzere ülkede İstanbul'un adı "Konstantinopolis" olarak lanse edilerek çeşitli provokasyon girişimleri düzenlenmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...