Fanatik Yahudilerden Filistinlilere ırkçı saldırı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fanatik Yahudiler, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait araçlara zarar verdi bazı evlerin duvarına ırkçı sloganlar yazdı.

Doğu Kudüs'te bir grup ırkçı Yahudi, Filistinlilere ait ev ve araçları hedef aldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait birçok araca zarar verdi ve bazı evlerin duvarlarına "ırkçı" sloganlar yazdı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrailli fanatik Yahudi yerleşimciler, Kudüs'ün batısında yer alan Ebu Guş beldesinde Filistinlilere ait araçları ateşe verdi. Saldırgan grup, bazı araç ve evlerin duvarına da ırkçı sloganlar yazdı.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada ise Ebu Guş beldesinde bir kundaklama olayı ve dört arabanın hasar görmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Beldede bir evin duvarında da ırkçı sloganlar tespit edildiği belirtilen açıklamada, zanlıların yakalanması için arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinin yanı sıra Hristiyan kutsal mekanları ve din görevlileri de sık sık fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve tacizlerine maruz kalıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...