FBI: Olimpiyatlara katılacak sporcular telefonlarını evde bıraksın

Düzenleyen:
FBI: Olimpiyatlara katılacak sporcular telefonlarını evde bıraksın

DÜNYA Haberleri

FBI, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatlarına katılacak ABD'li sporculara muhtemel bir siber saldırıya karşı telefonlarını evde bırakma çağrısında bulundu.

Pekin Kış Olimpiyatları, cuma günü başlıyor. Ayın 20'sine kadar sürecek olan Olimpiyatlar, adından da anlaşılacağı üzere Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek. Ancak ABD, bu organizasyona en başından beri tepkili. Sebebi ise Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve diğer bölgelerdeki insan hakları ihlalleri... ABD Başkanı Joe Biden, bu sebeplerden ötürü Pekin Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulayacağını söylemişti.

"TETİKTE OLUN"

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da Olimpiyatlara katılacak sporculara  "siber güvenlik" uyarısı yaptı. FBI "ABD'li sporculara kendi kişisel cep telefonlarını evde bırakma ve Çin'de bulundukları süreçte kullan-at telefon kullanmalarını öneriyoruz. Birçok batı ülkesindeki ulusal olimpik komiteleri, siber güvenlik endişeleri sebebiyle aynı uyarıyı kendi sporcularına yapıyor" açıklamasında bulundu. Şu anda herhangi bir siber saldırı tehdidi bulunmadığını belirten yetkililer, yine de tetikte olunması gerektiğinin altı çizildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...