FDA 'cam parçası olabilir' dedi: Yüz binlerce Starbucks içeceği toplatılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FDA 'cam parçası olabilir' dedi: Yüz binlerce Starbucks içeceği toplatılıyor

DÜNYA Haberleri

Binlerce Starbucks içeceği şişelerde cam parçaları olabileceği gerekçesiyle toplatılıyor. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) açıklamasına göre, 300 binden fazla vanilyalı Frappuccino içeceği geri çağrıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) önemli bir açıklama yaparak, Starbucks'ta satılan bazı içeceklerde cam parçası olabileceğini duyurdu. Bu nedenle, 25 bin kasa yani 300 binden fazla Vanilla Frappuccino içecek geri çağrıldı. Yüz binlerce içeceğin toplatılması bekleniyor.

Toplatılma kararının, bazı soğuk kahve içeceklerinde cam parçaları tespit edildikten sonra alındığı ortaya çıktı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne göre, PepsiCo tarafından kasa başına 12 şişe ile üretilen toplam 25 bin 200 kasa içecek geri çağrıldı. 

28 Ocak'ta başlatılan geri çağırma kararı, FDA'ya göre 8 Mart, 29 Mayıs, 4 Haziran ve 10 Haziran'da son kullanma tarihi olan içecekleri kapsıyor. PepsiCo'dan bir temsilcinin yaptığı açıklamaya göre, içecekler Starbucks perakende satış noktalarında olmasa da ABD genelinde dağıtıldı. 

FDA, ABD merkezli kahve zincirinin ürünlerini üreten ve dağıtan PepsiCo'nun gönüllü olarak 'Sınıf 2' geri çağırma yaptığını duyurdu. 'Sınıf 2' ciddi olumsuz sağlık sonuçları ihtimalinin uzak olduğu durumlarda yapılıyor.

İÇECEKLER PİYASADAN KALDIRILIYOR

The North American Coffee Partnership (Kuzey Amerika Kahve Ortaklığı) adına yapılan açıklamada, "Bu ürünlerin piyasadan kaldırılması şu anda devam ediyor. The North American Coffee Partnership ürünlerde yüksek düzeyde kaliteye kendini adamıştır. Tüketicilerimize kaliteli bir deneyim sunmak bizim önceliğimizdir ve olası bir endişe dile getirildiğinde her zaman büyük bir dikkatle hareket ediyoruz." denildi. 

(Insider)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...