Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Antalya'da! Müslüman ve Avrupa ülkelerine tarihi çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Antalya'da! Müslüman ve Avrupa ülkelerine tarihi çağrı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, dünyaya çağrı yaptı. Maliki, "Müslüman ülkeler İsrail'e karşı net bir duruş göstermeli. Avrupa ülkeleri de inisiyatif almalı, bu inisiyatif Filistin devletini tanımakla başlayabilir" dedi.

Antalya Diplomasi Forumu (ADF), dün 147 ülkeden 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500'e yakın katılımcı iştirakiyle Antalya'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün katılımcılara hitap ederek önemli mesajlar verdi.

"MÜSLÜMAN ÜLKELER NET BİR DURUŞ SERGİLEMELİ"

Bugün konuşma yapan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki de dünyaya seslendi. İsrail'in soykırım yaptığı Gazze'yi hatırlatan Maliki, "Müslüman ülkeler ve uluslararası camia net bir duruş göstermeli, İsrail'in yüzyıllardır devam eden mevcut durumu değiştirme çabalarını boşa çıkarmalıyız." dedi.

"FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIYARAK BAŞLAYIN"

Batı'ya da seslenen Maliki, "Bu ülkeler de (Avrupa ülkeleri) inisiyatif almalı, bu inisiyatif Filistin devletini tanımakla başlayabilir" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...