Finlandiya'dan Ukrayna'ya 188 milyon avroluk askeri yardım

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Finlandiya'dan Ukrayna'ya 188 milyon avroluk askeri yardım

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Finlandiya, Ukrayna'ya ağırlıklı olarak askeri yardımdan oluşan 23. yardım paketi kapsamında 188 milyon avro değerinde destekte bulunacak.

NATO üyeleri, uzun vadeli destek sağlamak ve Batı askeri ittifakındaki herhangi bir büyük siyasi değişime göğüs gerebilmek için Ukrayna'ya yapılan askeri teslimatların koordinasyonunun yanı sıra 100 milyar Avroluk bir fonun geçişini de düşünüyor.

Batı askeri ittifakı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "Ukrayna Misyonu" önerisi olarak sunduğu bir plana dayanarak Ukrayna'yı korumanın ve ona uzun vadeli destek sağlamanın yollarını düşünüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, başkent Kiev'e gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile gerçekleştirdiği görüşmede ikili işbirliği konuları ele alındı.

Liderler, güvenlik alanında işbirliği anlaşmasını imzaladı ve Finlandiya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri ve mali desteğinin devam edeceği konusunda mutabık kaldı

Zelenskiy, Finlandiya'dan 2024 yılı için 400 milyon avroluk askeri yardım aldıklarını ve bu miktarın yıl sonuna kadar önemli ölçüde artacağını belirtirken, Finlandiya'ya verdiği garantiler için minnettar olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Stubb da Ukrayna'ya 23. askeri yardım paketini sağlayacaklarını belirterek, "Hükümetin kararı geçen hafta çıktı. 23. paket, 188 milyon avro değerinde ve ağırlıklı olarak askeri yardımdan oluşmaktadır. Yardım paketi, hava savunma sistemlerini ve diğer mühimmatların yanı sıra büyük kalibreli topçu mühimmatlarını içeriyor." ifadesini kullandı.

Finlandiya'nın bugüne kadar Ukrayna'ya 2 milyar avroluk askeri ve 700 bin avroluk insani yardım sağladığını aktaran Stubb, Ukrayna'ya desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...