Fransa'da siyasi kaos! Başbakan Elisabeth Borne istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Fransa'da siyasi kaos! Başbakan Elisabeth Borne istifa etti

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti. Borne, yeni hükümet kuruluncaya kadar görevi sürdürecek. Macron da istifa kararı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Fransa'da mevcut hükümet emeklilik sistemi ve göç yasalarında yapılan tartışmalı reformlar nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmış ve siyasi krizlerin gölgelediği bir yıl geçirmişti. Artan yaşam maliyetleri ve hükümetlerin göç konusundaki tutumları Borne'un istifası öncesi yaşanan krizin temel nedenlerini oluşturuyordu. 

FRANSA'NIN İKİNCİ KADIN BAŞBAKANIYDI

Fransa’da Mayıs 2022'den bu yana görev yapan 62 yaşındaki Fransa Başbakanı Borne'un istifası Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu. Borne’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne’un yerine kimin geçeceğini ise açıklamadı. Borne, Fransa tarihinde başbakanlık yapan ikinci kadın oldu.

Fransa'da siyasi kaos! Başbakan Elisabeth Borne istifa etti

BORNE'UN YERİNE DÜŞÜNÜLEN İSİMLER BELLİ OLDU

Borne'un yerine geçebilecek potansiyel adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu gösterilirken, söz konusu iki isimden biri başbakan olması halinde Fransa'nın gelmiş geçmiş en genç başbakanı unvanını alacak. Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve eski Tarım Bakanı Julien Denormandie de uzmanlar tarafından muhtemel adaylar arasında gösteriliyor.

Macron ve Borne liderliğindeki hükümet, Macron'un 2022'de yeniden seçilmesinden kısa bir süre sonra mecliste mutlak çoğunluğu kaybetmiş ve yasaları geçirme konusunda zorlanmıştı. Macron'un geçtiğimiz sene aralık ayında yeni bir siyasi girişim sözü vermesinden bu yana hükümette değişiklik yapılacağı konusunda söylentiler artmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...