Fransa'da polisten orantısız güç! Yaşlı adamı kanlar içinde metrelerce sürüklediler

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın Rennes kentinde emeklilik reformu karşıtı gösteride protestocular ve polis arasında arbede yaşandı. Fransa'nın Rennes kentinde emeklilik reformu karşıtı gösterilerde polisin sert müdahalesiyle karşılaşan yaşlı bir adam kanlar içinde kaldı, metrelerce sürüklendi.

Fransa’da hükümetin emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkarmasına ilişkin yasa tasarısının kabul etmesi sonrası kitlesel gösteriler devam ediyor. Avrupa Konseyi, emeklilik reformu karşıtı gösterilerde reformu karşıtı gösterilerde polisin orantısız güç kullanmasına ilişkin daha önce tepki göstermişti. Ancak bölgede tansiyon düşmüyor. Polis, protestoculara sert tepki ile karşılık veriyor.

Polis ve göstericiler arasında arbede yaşanırken, polis göstericilere biber gazı ve TOMA'yla müdahaleler de yaşandı. Protestocular arabaları ve çöp bidonlarını ateşe verirken, kent merkezindeki bazı mağazalar zarar gördü.

Polis ve göstericiler arasında yaşanan bir arbede de yaşlı adamın yüzünün kanlar içinde olduğu göründü. Polisin sert müdahalesi ile karşılaşan yaşlı adam metrelerce yerde sürüklendi.

BAŞBAKAN'DAN "REFORMLARI HIZLANDIRACAĞIZ" MESAJI

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, yaptığı açıklamada, emeklilik reformundan sonra diğer reformları da hızlandırmaya kararlı olduğunu ifade etti.

SÜREÇ

Fransa'da hükümetin, emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylamadan Meclisten geçirme kararı üzerine, 16 Mart'ta kitlesel gösteriler başlamıştı. Gösterilere sert müdahale eden polis ile göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor.

Ülke genelinde 16 Mart'tan bu yana düzenlenen protestolarda 1000'den fazla kişi gözaltına alındı. Muhalefet ve hükümet, reformun anayasaya uygun olup olmadığının belirlenmesi için Anayasa Konseyine başvurmuştu.

Konsey, dün yasa tasarısının emeklilik yaşını 64'e çıkaran maddesini onaylamış, 6 maddeyi ise tamamen veya kısmen reddetmişti. Fransızlar, ülke genelinde Konseyin kararına tepki göstermek için sokağa inmiş, Paris'teki gösterilerde 100'ün üzerinde kişi gözaltına alınmıştı. Söz konusu tasarı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...