Fransa'nın 33 bölgesinde turuncu alarm! Bölge sakinlerine 'dışarı çıkmayın' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa'nın 33 bölgesinde turuncu alarm! Bölge sakinlerine 'dışarı çıkmayın' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kuvvetli sağanak ve fırtına beklenen Fransa'nın 33 bölgesinde 'turuncu alarm' verildi. Yetkililer, alarm verilen bölgede yaşayan sakinlere 'dışarıda fazla bulunmayın' çağrısında bulundu.

Dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan sel ve su baskınları büyük felaketlere yol açarken, uyarı veren son ülkeler arasında Fransa da yer aldı. Fransız Meteoroloji İdaresinden yapılan açıklamaya göre, 96 bölgeden oluşan ülkenin 33 bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor.

'TURUNCU ALARM' VERİLDİ

Sel riskinin bulunduğu bu bölgelerde teyakkuz için en yüksek tehlike durumunun bir alt seviyesi olan 'turuncu alarm' verildi. Herault bölgesinde dün kuvvetli yağış nedeniyle sel meydana gelirken, başkent Paris'in çevresi dahil geniş bir kesimde fırtına hakim.

Meteoroloji İdaresi turuncu alarm verilen bölgelerin sakinlerine teyakkuzda olmaları ve dışarıda fazla bulunmamaları çağrısı yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...