Fransız basını 'vizyon' karşılaştırdı: Erdoğan'ın ajandası var, Kılıçdaroğlu'nun seçimden sonraki gün için bile planı yok

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Fransız basını 'vizyon' karşılaştırdı: Erdoğan'ın ajandası var, Kılıçdaroğlu'nun seçimden sonraki gün için bile planı yok

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Batı medyasının Türkiye’deki seçimlere ilgisi sürerken France 24 adlı basın kuruluşu dikkat çeken bir analiz habere imza attı. Haberde muhalefetin seçimden bir gün sonra bile bir planı olmadığı yazıldı. Erdoğan’ın ise 2051 ve 2071 vizyonundan bahsedildi.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28 Dönem Milletvekili seçimlerini arkasında bıraktı. Meclis’te sandalye dağılımları netleşirken cumhurbaşkanını belirleyecek tablo ortaya çıkmadı.

Bu nedenle Türk halkı, 2 tur için 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek.

Milyonlarca seçmen heyecanla Pazar günü yapılacak seçimi beklerken batı medyasının Türkiye’deki 2. tur seçimlerine ilk tur da olduğu kadar ilgisi devam etti.

Fransa'da yayın yapan France 24 kanalı, Türkiye’nin ilk kez deneyimleyeceği 2. tur seçimleri ile alakalı bir analiz haberini okuyucusuyla buluşturdu.  Haberde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adayları kıyaslandı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİMDEN SONRAKİ GÜN BİLE PLANI YOK”

Haberde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Seçimden sonraki gün için bile planı yok" ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’IN BİR AJANDASI VAR”

Aynı yayın kuruluşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise bu konuda farklı değerlendirerek "Erdoğan'ın bir ajandası var, 2050, 2071 için bir planı var.” şeklinde görüş beyan etti.

Haberin devamında ise 1. turun ardından milliyetçilik söylemine daha çok öne çıkaran Kılıçdaroğlu için şu ifadeler kullanıldı;

Sözde sosyal demokrat Kemal Kılıçdaroğlu'nun, aşırı milliyetçi siyasetçilerle ittifaklar kurmak zorunda kalması, mülteci karşıtı söylemleri gündeme getirmesine yol açtı."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...