Gazze politikası Biden'a pahalıya patladı, koltuk elden gidiyor! Trump ilk defa öne geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze politikası Biden'a pahalıya patladı, koltuk elden gidiyor! Trump ilk defa öne geçti

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Joe Biden'ın Gazze politikası pahalıya patladı. Biden, ABD'de yapılan seçim anketinde ilk defa Donald Trump'ın gerisine düştü. Ayrıca anket sonuçlarına göre ABD vatandaşları Biden'ın Gazze politikasından memnun değil.

Dünya nefesini tuttu ve Gazze'de işgalci İsrail'in Filistinlilere yaşattığı vahşeti izliyor. Vicdanlı birçok insan dünyanın birçok noktasında sokaklara döküldü ve İsrail'e ateşkes çağrısı yaptı. Vatandaşlarının hükümetlerine işgali durdur çağrısı yaptığı ülkelerden birisi de ABD. ABD'de birçok kişi Filistin bayraklarıyla sokaklara döküldü ve işgali protesto etti. ABD vatandaşlarının ellerindeki dövizlerde 'ABD'nin paraları İsrail'e gitmesin' yazması dikkat çekti. Vatandaşların ve tepkilerine kulaklarını tıkayan ve katliamların başından beri İsrail'e koşulsuz destek olan Biden hükümeti yapılan anketlerde adeta soğuk duş etkisi yaşıyor. Anketlerde ilk defa Donald Trump, Biden'ın önüne geçti. 

İLK DEFA TRUMP ÖNE GEÇTİ

Joe Biden'a kötü haber doğum gününde geldi. 81 yaşını kutlayan Biden, Gazze'de izlediği politikanın sonuçları ile yüzleşmeye başladı. 

NBC News'in son ulusal anketine göre, seçmenlerin güçlü çoğunluğu Biden'ın dış politikasını ve İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimini onaylamıyor. Söz konusu ankete göre, Biden'ın onay oranı başkanlığının en düşük düzeyi olan yüzde 40'a geriledi.

Ankete göre, bugün bir seçim olursa seçimi Donald Trump kazanıyor. 

Gazze politikası Biden'a pahalıya patladı, koltuk elden gidiyor! Trump ilk defa öne geçti

BİDEN'IN DIŞ POLİTİKASI ONAYLANMIYOR

Çıkan sonuçlar ABD seçmeninin yüzde 62'sinin artık Biden'ın dış politika yaklaşımını onaylamadığını ortaya koyuyor. 

Seçmenlerin yalnızca %33'ü Biden'ın dış politikasını onayladığını beyan etti.

Bu oran Eylül ayına göre yüzde 41 olarak ölçülmüştü. Başka bir deyişle Biden'ın dış politikasına olan güven Eylül ayından buyana yüzde 8 düştü.

Ayrıca seçmenlerin yalnızca yüzde 34'ü Biden'ın İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimini onaylarken, yüzde 56'sı onaylamadığını belirtti.

Ankete parti bazında bakıldığında ise Demokrat seçmenlerin yarısı yüzde 51'i Biden'ın savaşı ele alış biçimini onayladığını söylerken, bağımsızların yüzde 59'u ve Cumhuriyetçilerin yüzde 69'u onaylamadığını söylüyor.

Gazze politikası Biden'a pahalıya patladı, koltuk elden gidiyor! Trump ilk defa öne geçti

GENÇLER BİDEN'DAN KOPUYOR

Haberde 'Biden'a yönelik erozyon en çok, çoğunluğu İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtında çok ileri gittiğine inanan Demokratlar arasında ve 18 ile 34 yaş arasındaki seçmenler arasında belirgin; bunların %70'i Biden'ın savaşı ele alışını onaylamıyor' denildi.

NBC News çıkan sonuçlar için 'Genç seçmenler Biden'dan kopuyor' yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Özgür20 Kasım 2023 18:25

Yazık koca ABD de bu ikisinden başka adam yok mu? Al birini vur bürüne.

Sonraki Haber Yükleniyor...