Gazze Şifa Hastanesi doktoru dünyaya seslendi: Oksijen bitti, herkes ölüyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze Şifa Hastanesi doktoru dünyaya seslendi: Oksijen bitti, herkes ölüyor!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de yaşanan katliamı anbean anlatan Şifa Hastanesi doktoru Fadya Malhis, "Şifa Hastanesi'nde soykırım var, oksijen bitti herkes birer birer ölüyor. Hastane büyük bir hapishane oldu. Hareket eden herkes vuruluyor" diyerek yeniden dünyaya seslendi.

İsrail güçleri tarafından 38 gündür bombalanmaya devam eden Gazze'de hastanelerde sağlık sistemi tamemen çökmüş durumda. İsrail'in Gazze'yi bombalamaya başladığı ilk günden bu yana bağlı bulunduğu Filistin Gazze Şifa Hastanesi'ndeki durum hakkında sürekli bilgi veren Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis, dünyaya seslenerek yardım çağrısında bulundu. 

"HASTANE CAMINDAN DIŞARI DAHİ BAKAMIYORUZ"

İsrail ordusunun hastaneden kaçmak isteyenlere ateş açtığını belirten Dr. Fadia Malhis, "Bizi kurtarsınlar, bu savaşı durdursunlar yoksa öleceğiz. Şifa Hastanesi'nde soykırım var. Hastane camından dışarı dahi bakamıyoruz, sürekli ateş altındayız" dedi. 

"CADDELER İNSAN PARÇALARIYLA DOLU"

TRT ekranlarından dünyaya seslenen Malhis, bölgede yaşanan katliama ilişkin, "Doktorları çok hedef aldılar, gazetecileri hedef aldılar. Yani hemen hemen herkes vuruluyor. 4 günden beri hastaneden çıkan yok. Kim pencereden bakarsa vuruluyor. Caddeler parça parça insanlarla dolu" şeklinde konuştu. 

"BÜTÜN DÜNYA BAKIYOR"

Gazze Şifa Hastanesi'nde elektrik ve yakıtın olmadığına dikkat çeken, Dr. Malhis, "Allah'a sığındık. Küçücük bir odada karanlıkta oturuyoruz, hareket etmiyoruz. Çünkü bir şey görünürse hemen kurşunlanıyoruz ya da tanklardan bombalanıyoruz. Allah’a sığındık. Kimse bize yardım etmiyor, bütün dünya bakıyor" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/trthabercanli/status/1724021791452971423

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...