Gazze’de insanlık dramı! Filistinli çocuklar, cenazeleri teşhis edilsin diye isimlerini avuçlarına yazıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

İsrail’in bombaladığı Gazze Şeridi’nde insanlık dramı yaşanıyor. Bombardıman altındaki çocuklar, ölmeleri halinde aileleri cesetlerini teşhis edilebilsin diye isimlerini avuçlarına yamaya başladı.

İsrail-Hamas savaşı şiddetini artırarak devam ediyor. Dün akşam saatlerinde İsrail güçleri, Gazze'de içinde binlerce sivilin bulunduğu bir hastaneyi bombaladı.  Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölü sayısının bini aşabileceği ifade edilirken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi

Günlerdir bombardıman altında olan Gazze'de çocuklar da her an ölüm tehdidi altında. BM’nin toplantısında konuşan Filistinli diplomat Loureen Sayej, korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Sayej, Filistinli çocukların öldükleri takdirde ailelerinin kendilerini teşhis edebilsin diye avuçlarına isimlerini yazdıklarını söyledi.

"TOPLU MEZARLAR KAZIYORLAR"

İşte Sayej'in BM'de yaptığı o tarihe geçecek konuşması: 

“Bugün çocuklarımız evlerine bomba düştüğünde tanınmak için isimlerini avuçlarına yazıyorlar. Erkeklerimiz, kimlikli ve kimliksizleri gömmek için toplu mezarlar kazıyorlar. Kadınlarımız vücutlarındaki yanıkları sabunla temizliyor çünkü hastanelerde antiseptik kalmadı. Kurtarma ekiplerimiz hayatta kalabilmek için kana bulanmış ekmek yiyorlar. Sağlık görevlilerimiz hayat kurtarırken öldürüldü. Yaşlılarımız susuzluktan enkaz altında içecek su arıyor. Ailelerimiz yas tutma hakkından mahrum bırakılıyor.

"ONLARDA İNSANLIK KALMAMIŞ"

İnsanlığın kurtarıcısı gibi davranan dünyanın, insanlığın katledilmesine ortak olduğunu unutmayın. İnsan haklarından, insanlıktan söz ettiklerinde onlara inanmayın. Onlarda insanlık yok. İşgalci bir güç ve yetkililerinin böylesine insanlık dışı bir dil kullanması, toplu cezalandırma ve ayrım gözetmeksizin öldürme politikaları nasıl meşru görülebilir? Dünya 2023 yılında bu vahşeti, adaletsizliği nasıl sürdürebilir?”

"KATLİAMI DURDURMAK İÇİN AÇIK ÇAĞRI YAPIYORUZ"

Loureen Sayej, uluslararsı topluma çağrıda bulundu. Sayej, "En kötüsü henüz gelmedi. Katliamı durdurmak için açık çağrı yapıyoruz. İnsanlık ve sağlık sistemi çökerken, bu çılgınlık durdurulmazsa en kötüsü kesindir. Hepinizi büyük bir acıyla ama büyük bir güçle, insanlığın bu tür olayları önlemek için geliştirdiği kurallara uymaya çağırıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...