Gazze'de katliam belgelendi! İsrail toplu mezarları vurdu, yüzlerce naaş toprak üstünde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'de katliam belgelendi! İsrail toplu mezarları vurdu, yüzlerce naaş toprak üstünde

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de Ramazan ayı öncesinde ateşkes anlaşması sağlanmasına yönelik çabalar sürerken, İsrail Filistinlilere mezarda dahi rahat vermiyor. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), verilerine göre 130'dan fazla toplu mezar belgelendi. İsrail o mezarlardan birini vurdu. Filistinliler toprak üstüne çıkan yüzlerce naaşı yeniden defnetmeye başladı.

7 Ekim'den bu yana 45 km karelik alanda katliam yapan İsrail, insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik acımasız saldırılarını sürdürüyor. Ramazan ayı öncesinde açlık ve kıtlıkla mücadele eden Gazze'de binlerce Filistinli ateşkes görüşmelerinin sonuçlanmasını beklerken İsrail insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırıyor. Bugüne kadar 30 binden fazla masum sivilin öldüğü Gazze'de büyük bir dram yaşanıyor. İsrail, katlettiği yüzlerce Filistinlinin gömüldüğü toplu mezarları vurmaya başladı. 

MEZARDA DAHİ RAHAT YOK

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği bir mezarlığı bombaladı.

Gazze'de katliam belgelendi! İsrail toplu mezarları vurdu, yüzlerce naaş toprak üstünde - 1. Resim

Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ahmed el-Kahlut, bombardımanın etkisiyle burada gömülü olan naaşların toprak altından çıktığını ifade ederek, sivil savunma ekiplerinin, naaşları yeniden defnetmek için yoğun çaba gösterdiğini söyledi.

Gazze'de katliam belgelendi! İsrail toplu mezarları vurdu, yüzlerce naaş toprak üstünde - 2. Resim

Aylardır devam eden katliamda öldürülen binlerce insan için mezarlıklarda yer bulamayan Gazze halkı cenazelerini toplu mezarlara gömmek zorunda kalıyor.

Gazze'de katliam belgelendi! İsrail toplu mezarları vurdu, yüzlerce naaş toprak üstünde - 3. Resim

130'DAN FAZLA TOPLU MEZAR VAR

 Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin gömüldüğü 130'dan fazla toplu mezar belgeledi.

Euro-Med Başkanı Ramy Abdu, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Euro-Med, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde 130'dan fazla toplu mezarı belgeledi." ifadelerini kullandı.

Abdu, paylaşımında bir toplu mezar fotoğrafı da paylaşarak "buranın, İsrail soykırımının kurbanı olan Filistinlilere ait olduğunu ve Gazze'nin merkezindeki bir caddede yer aldığını" belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ay yıldız 5 Mart 2024 01:52

Bu kadar vahsilik ne geçecek ellerine Rabbimin zulmü hiç bir şeye benzemez

Sonraki Haber Yükleniyor...