CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İşte vahşetin görüntüsü! İsrail, Şifa Hastanesi'ne saldırının videosunu paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail ordusunun, yardımların ulaşmasını engelleyerek kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'nden acı haberler gelmeye devam ediyor. Can kaybının 31.923'e yükselirken İsrail'in saldırıları da sürüyor. Son habere göre, Şifa Hastanesi çevresinde bulunan İsrail tankları bölgedeki ambulansları ve yerde yatan cansız bedenleri ezdi. Öte yandan, İsrail ordusu Şifa Hastanesi bölgesine yaptığı saldırıların havadan çekilen görüntülerini paylaştı. İşte bölgeden son dakika gelişmeleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • ALMANYA'DA 'REFAH' KAYGISI
  • "RAMAZAN SONUNDA NE OLACAK, MAALESEF ORASI AÇIK DEĞİL"
  • ÜRDÜN'DEN 2 GÜNDE 73 YARDIM TIRI
  • "SAVAŞA DEVAM" MESAJI
  • GAZZE'DE ACİL ATEŞKES TASARISI BM'DE KABUL EDİLDİ
  • HAMAS: ATEŞKES MÜZAKERELERİNDEKİ SORUNUN ESİRLERLE İLGİSİ YOK
  • GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN İNSANİ YARDIM İNDİRİLDİ
  • BM: İNSANİ DESTEĞE DUYULAN İHTİYAÇ HİÇ BU KADAR ACİL OLMAMIŞTI
  • CAN KAYBI SAYISI ARTTI
  • GUTERRES: İNSANİ FELAKETE NEDEN OLUR'
  • İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİ BÖLGESİNDEKİ OPERASYON GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI
  • HAMAS: NETANYAHU'NUN REFAH'A SALDIRI ISRARI MEYDAN OKUMADIR
  • HASTANELERİ YENİDEN KUŞATTILAR
  • İSRAİL ORDUSUNDAN NABLUS'A BASKIN
  • BİR GAZETECİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ
  • İSRAİL TANKLARI CESETLERİ VE AMBULANSLARI EZDİ!
  • İSRAİL'İN SALDIRILARI SÜRÜYOR
  • NETANYAHU'YA 'SAVAŞ SUÇU' UYARISI
  • İSRAİL, GAZZE'DE BİR EVE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA 9 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ
  • 'GIDA DAĞITIMINI ENGELLEMEK, AÇLIK ÇEKEN İNSANLARIN HAYATTA KALMASINI ENGELLEMEKTİR'
  • İSRAİL ORDUSU GAZZE'NİN DEYR BELAH KENTİNE SALDIRI DÜZENLEDİ
  • UNRWA:'İSRAİLLİ YETKİLİLER, BM'YE GAZZE'NİN KUZEYİNE GIDA KONVOYLARININ GİRİŞİNİ ARTIK ONAYLAMAYACAKLARINI BİLDİRDİ'
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 31 BİN 923'E YÜKSELDİ

26.03.2024 00:18

ALMANYA'DA 'REFAH' KAYGISI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yönelik olası askeri saldırısından kaygılandığını ve bunu mevkidaşlarına ilettiğini söyledi.

Scholz, Tel Aviv'de yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak, "Böyle bir askeri operasyonun büyük can kayıpları olmadan nasıl gerçekleşebileceğini hayal bile edemiyorum ve bunu mevkidaşlarıma çok açık şekilde ifade ettim" dedi.


25.03.2024 22:38

"RAMAZAN SONUNDA NE OLACAK, MAALESEF ORASI AÇIK DEĞİL"

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, BM Güvenlik Konseyi'nde alınan Gazze'de ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması kararına ilişkin, "Ramazan sonunda ne olacak, maalesef orası açık değil." ifadesini kullandı.

25.03.2024 22:29

ÜRDÜN'DEN 2 GÜNDE 73 YARDIM TIRI

25.03.2024 19:52

"SAVAŞA DEVAM" MESAJI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen karar tasarısına rağmen, İsrailli esirler Gazze'deyken savaşı durdurmaya haklarının olmadığını söyledi.

25.03.2024 17:41

GAZZE'DE ACİL ATEŞKES TASARISI BM'DE KABUL EDİLDİ

25.03.2024 16.30

HAMAS: ATEŞKES MÜZAKERELERİNDEKİ SORUNUN ESİRLERLE İLGİSİ YOK

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, Gazze'de ateşkes için yürütülen müzakerelerdeki sorunun esirlerle ilgili olmadığını, aksine İsrail'in temel konularda garanti vermeye yanaşmadığını söyledi.

Hamas için önceliğin, İsrail'in gündemde tuttuğu esirlerin salıverilmesiyle sınırlı olmadığını vurgulayan Bedran, "Meselenin esirlerle ve onların sayısıyla ilgisi yok. Ancak sorun işgalcinin, Gazze'deki insanların hayatı konusundaki temel konularda arabuluculara herhangi bir garanti vermeye yanaşmamasıdır." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir anlaşmaya varılmasını istemediğine ve hem güvenlik hem de siyasi başarısızlığının üstünü örtmek için halkını kandırdığına dikkati çeken Bedran, Hamas olarak ABD'yi bir arabulucu değil, askeri ve siyasi destekleriyle İsrail'in temel ortağı olarak gördüklerini vurguladı.

Gazze'de ateşkes sağlanamama nedeninin arka planında ABD'nin olduğunu ifade eden Bedran, Filistin halkının güçlü direnişi sayesinde müzakerelerde güçlü kartlara sahip olduklarını belirtti.

Netanyahu'nun Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı yakalayacakları yönünde sarf ettiği sözleri önemsemediklerini vurgulayan Bedran, "müzakerelere Filistin halkını temsilen katıldıklarının ve Hamas liderlerini ilgilendiren konulara girmediklerinin" altını çizdi.


25.03.2024 16.00

GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN İNSANİ YARDIM İNDİRİLDİ

Ürdün, Gazze Şeridi'nin kuzeyine Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, Almanya, Singapur ve İngiltere'nin katılımıyla havadan yardım indirme operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Gazze'de son durum... İşte vahşetin görüntüsü! İsrail, Şifa Hastanesi'ne saldırının videosunu paylaştı - 1. Resim

Gazze Şeridi'nin kuzeyine 8 uçakla havadan yardım indirme operasyonu gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, operasyonların, Ürdün, Mısır, BAE, Almanya, Singapur ve İngiltere'den birer, ABD'den ise 2 uçağın katılımıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.

İngiltere'nin ilk kez Ürdün Silahlı Kuvvetleri'yle havadan yardım operasyonuna katıldığı ifade edildi.

Ürdün dün de 4 ülkenin katılımıyla Gazze'nin kuzeyine havadan yardım indirdiğini duyurmuştu.


25.03.2024 15:18

BM: İNSANİ DESTEĞE DUYULAN İHTİYAÇ HİÇ BU KADAR ACİL OLMAMIŞTI

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, son 48 saatte Gazze'nin kuzeyindeki binlerce kişi için hayati önem taşıyan gıda yardımının, güvenli erişim sağlanamadığı için durdurulduğunu belirtti.

Gazze'deki kıtlık arttıkça ailelerin hayatta kalmak amacıyla seçimler yapmak zorunda kaldığını vurgulayan OCHA, paylaşımda, "(Gazze'nin kuzeyinde) Güvenli, engel olmadan insani desteğe duyulan ihtiyaç hiç bu kadar acil olmamıştı" ifadesini kullandı.


25.03.2024 13:30

🔴CAN KAYBI SAYISI ARTTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 171 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 107 kişinin öldüğü, 176 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 32 bin 333'e, yaralı sayısının da 74 bin 694'e ulaştığı bildirildi.


25.03.2024 14:00

GUTERRES: İNSANİ FELAKETE NEDEN OLUR'

Ürdün'ün başkenti Amman'daki Vihdat Mülteci Kampı'nı ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, burada bir basın toplantısı düzenledi.

UNRWA'nın son derece zor şartlar altında çalıştığını belirten Guterres, kuruma karşı suçlamalara ilişkin yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve yeniden finanse edilmesini umduğunu dile getirdi.

Gazze'de son durum... İşte vahşetin görüntüsü! İsrail, Şifa Hastanesi'ne saldırının videosunu paylaştı - 1. Resim

UNRWA'yı finanse etmeyi askıya alan bazı ülkelerin bu kararından vazgeçtiğini, bazılarının ise soruşturmanın sonuçlarını beklediğini kaydeden Guterres, Gazze Şeridi'nde hayati öneme sahip UNRWA'yı güçlendirme ve çalışmalarını sürdürmesi konusunda kararlı olduklarını söyledi.

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze Şeridi'ne yardımların girmesinin tek yolunun, ateşkesin sağlanması olduğunu ifade etti. İsrail'in Refah kentine askeri saldırı gerçekleştirmesinin yansımaları konusunda uyarılarını yineleyen Guterres, bunun "insani bir felakete neden olacağını" belirtti.


25.03.2024 13:19

🔴İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİ BÖLGESİNDEKİ OPERASYON GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesinin çevresindeki binalara yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu Şifa Hastanesi bölgesine yaptığı saldırıların havadan çekilen görüntülerini paylaştı.


25.03.2024 11:41

HAMAS: NETANYAHU'NUN REFAH'A SALDIRI ISRARI MEYDAN OKUMADIR

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki halkımıza karşı imha savaşını tırmandırarak siyasi hedeflerine ulaşmak için dini söylem kullanmaya devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

Netanyahu'nun açık bir şekilde uluslararası uyarılara meydan okuduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Netanyahu'nun Refah'ta suç işleme niyetini teyit etmesi, kentte herhangi bir askeri operasyona karşı uyarıda bulunan tüm uluslararası tavırlara yönelik bir meydan okumadır." ifadelerine yer verildi.


25.03.2024 10:35

HASTANELERİ YENİDEN KUŞATTILAR

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük hastanelerinden 3'ünü yeniden kuşatma altına aldı. Şifa Hastanesi ve çevresindeki saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, dün de Gazze'nin güneyinde yer alan Nasır ve Emel hastanelerini kuşatmaya başladı.


25.03.2024 10:18

İSRAİL ORDUSUNDAN NABLUS'A BASKIN

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine düzenlediği baskında 3 Filistinlinin gerçek mermiyle vurularak yaralandığı belirtildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "Ekiplerimiz, İsrail ordusunun Nablus kentinin Eski Şehir bölgesine baskını sırasında gerçek mermi ile yaralanan 3 kişiye müdahale etti" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, yaralıların tamamının hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın farklı kent ve beldelerine baskınlar düzenlediğini aktardı.


25.03.2024 10:07

BİR GAZETECİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir gazeteci daha hayatını kaybetti. Ölen gazeteci Sahir Ekrem Reyyan'ın, 20 yılı aşkın süredir Filistin resmi haber ajansı WAFA için çalıştığı belirtildi. Aynı saldırıda Filistinli gazetecinin oğlu Enes'in de öldüğü kaydedildi.


25.03.2024 09:44

🔴İSRAİL TANKLARI CESETLERİ VE AMBULANSLARI EZDİ!

Gazze'de bulunan 3 hastane İsrail güçleri tarafından kuşatma altında. Filistinliler, İsrail'in sağlık ekiplerini yoğun silah sesleri altında engellediğini belirtirken bölgeden acı bir haber daha geldi. İsrail'in Şifa Hastanesi çevresinde bulunan İsrail tanklarının ve buldozerlerini bölgedeki ambulansları ve yerde yatan cansız bedenleri ezdiği bildirildi.

Gazze'de son durum... İsrail'in vahşeti sınır tanımıyor Cesetleri ve ambulansları eziyorlar - 1. Resim

AP'ye konuşan Filistinli görgü tanığı  Jameel al-Ayoubi, hastane avlusunda bulunan 4 cesedin üzerinden tank ve zırhlı araçların geçtiğini gördüğünü söyledi. Görgü tanığı, ambulansların da ezildiğini aktardı.


25.03.2024 08:30

İSRAİL'İN SALDIRILARI SÜRÜYOR

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail, Şifa Hastanesi çevresi ve Deyr el-Belah, Kuveyt Kavşağı, Refah şehri ve Han Yunus'un doğu bölgeleri başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini gece saatlerinde hedef aldı. İsrail'in askeri araçları ve tanklarının yoğun ateşi eşliğinde topçu ateşi ve savaş uçaklarının saldırılarıyla Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi çevresini hedef alması sonucu onlarca Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail güçleri, hoparlör aracılığıyla Filistinlilerden Şifa Hastanesi'ni derhal boşaltmalarını talep etti. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah şehrinde de Selman ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında Selman ailesinden 18 kişi hayatını kaybetti. Deyr el-Belah'ın El-Hikir bölgesinde Ebu Amra ailesinin evine düzenlenen saldırıda da çok sayıda kişi yaralandı. İsrail güçleri, Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım dağıtımını sağlayan komiteleri de hedef aldı. İsrail savaş uçaklarının Refah kent merkezindeki Yebna Mülteci Kampı'nda Berhum ailesine ait bir evi hedef alması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Kuveyt Hastanesi'ndeki sağlık yetkilileri, İsrail'in kamptaki evleri bombalaması sonucu ölen ve yaralananların hastaneye getirildiğini belirtti. İsrail'in Deyr el-Belah'ı bombalaması sonucunda ölü sayısı 10'a yükselirken, çok sayıda kişinin enkazda olduğu aktarıldı.


25.03.2024 04:00

NETANYAHU'YA 'SAVAŞ SUÇU' UYARISI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Gazze Şeridi’nin Refah kentindeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin "savaş suçu" teşkil edebileceği konusunda uyararak, Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi'ne Gazze’de "acil ve kalıcı bir ateşkes" çağrısında bulunan karar tasarısı sunmayı planladığını açıkladı.

Gazze'de son durum... İsrail'in vahşeti sınır tanımıyor Cesetleri ve ambulansları eziyorlar - 1. Resim

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefonda görüştü. Görüşmede Macron, Netanyahu’ya Gazze Şeridi’nin Refah kentindeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin "savaş suçu" teşkil edebileceği konusunda uyarıda bulunarak, Refah’a yönelik herhangi bir askeri operasyona karşı olduğunu yineledi.


25.03.2024 03:00

İSRAİL, GAZZE'DE BİR EVE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA 9 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Deyr el-Belah'ta bir eve bombalı saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırıda çoğu kadın ve çocuk en az 9 Filistinlinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden kaynaklar, bazı kişilerin hala enkazda olduğunu aktardı.


25.03.2024 02:00

'GIDA DAĞITIMINI ENGELLEMEK, AÇLIK ÇEKEN İNSANLARIN HAYATTA KALMASINI ENGELLEMEKTİR'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamamasına tepki göstererek, “UNRWA'nın gıda dağıtımını engellemek, açlık çeken insanların hayatta kalmasını engellemektir” dedi.

Gazze'de son durum... İsrail'in vahşeti sınır tanımıyor Cesetleri ve ambulansları eziyorlar - 2. Resim

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamamasına tepki gösterdi. Ghebreyesus, “UNRWA'nın gıda dağıtımını engellemek, aslında açlık çeken insanların hayatta kalmasını engellemektir. Bu karardan acilen geri dönülmelidir. Açlık seviyesi ciddi boyutlardadır. Gıda ulaştırılmasına yönelik tüm çabalara yalnızca izin verilmemeli, aynı zamanda gıda teslimatları derhal hızlandırılmalıdır” dedi.


25.03.2024 00:10

İSRAİL ORDUSU GAZZE'NİN DEYR BELAH KENTİNE SALDIRI DÜZENLEDİ

İsrail ordusunun Gazze'nin Deyr Belah kentindeki Berhum ailesine ait binaya düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırıda aralarında çocukların bulunduğu yaralılar, tedavi için Kuveyt Hastanesi'ne nakledildi.


25.03.2024 00:00

UNRWA:'İSRAİLLİ YETKİLİLER, BM'YE GAZZE'NİN KUZEYİNE GIDA KONVOYLARININ GİRİŞİNİ ARTIK ONAYLAMAYACAKLARINI BİLDİRDİ'

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “İsrailli yetkililer, BM'ye Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamayacaklarını bildirdi” dedi.


24.03.2024 16:00

GAZZE'DE CAN KAYBI 31 BİN 923'E YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 166 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 104 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 162 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 31 bin 923'e, yaralı sayısının da 74 bin 96'ya ulaştığı bildirildi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...