Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı

Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı
Başlık ResmiGazze'ye dönen Filistinliler çürümüs cesetlerle karsilasti

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının ardından Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı. İsrail ordusu, geçen haftalarda Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid ve Salahaddin caddelerinden Gazze Şeridi'nin güneyine göç eden onlarca Filistinliyi öldürmüştü.

Kaydet
|

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaş 49 gündür sürüyor. İsrail, Gazze'nin güneyini güvenli bölge ilan etti, kuzeyde ise katliamlar sürüyor. Gazze'yi işgal girişimi kapsamında şu ana kadar 15 bine yakın insanı katleden İsrail, onarılması güç bir tahribat verdi.

Savaşın 49'uncu gününde İsrail ile Hamas arasında 'insani ara' adı verilen ateşkes başladı. Ateşkesin başlamasının ardından, Gazze'yi terk etmek zorunda kalan Filistinliler şehrin güneyine döndü.

ONLARCA CESET İLE KARŞILAŞTILAR

İsrail ile Hamas arasında insani aranın başlamasıyla evlerine dönmek için yola çıkan Filistinliler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yollarda onlarca çürümüş cesetle karşılaştı.

Filistinli görgü tanıkları, Gazze şehrinin batısındaki evlerine dönerken Er-Reşid Caddesi'nde İsrail ordusu tarafından öldürülen onlarca Filistinlinin cesedini bulduklarını söyledi.

Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı
Başlık ResmiGazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı

GÜNEYE GÖÇ ETMEYE ZORLANAN FİLİSTİNLİLERE AİT

Çürümüş haldeki cesetlerin birkaç hafta önce güneye göç etmeye zorlanan Filistinlilere ait olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu, geçen haftalarda Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid ve Salahaddin caddelerinden Gazze Şeridi'nin güneyine göç eden onlarca Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail ordusu, yerinden edilmiş Filistinlileri hedef alırken Gazze Şeridi'nin güneyinde de birçok katliam gerçekleştirdi. İsrail, mümkün olduğunca çok sayıda Filistinliyi kuzeyi terk etmeye teşvik etmek için güneyin "güvenli bölge" olduğunu iddia etmişti.

BAKMADAN GEÇME
Biden
HABER

Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes telefonu: Gazze'nin kuzeyi için özel istek

İsrail
HABER

İsrail'den Gazzelilere havadan mesaj! 'Henüz savaş bitmedi, kuzeye dönmeyin'

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.