ABD'de George Floyd'u boğarak öldüren ırkçı polis hapishanede bıçaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, AP News
- Güncelleme:
ABD'de George Floyd'u boğarak öldüren ırkçı polis hapishanede bıçaklandı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı, AP News

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 yıl önce siyahi George Floyd'un boğularak ölmesine sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Chauvin'in tutuklu bulunduğu hapishanede bıçaklı saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Floyd'un ölümüne sebep olan eski polis Chauvin'in bıçaklanmasına ilişkin The Associated Press'e konuştu. Yetkili, Chauvin'in, cezasını çektiği Arizona eyaletindeki federal hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklandığını açıkladı. Derek Chauvin'in durumunun ağır olduğunu belirtti. 

ABD Federal Cezaevleri Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bıçaklanma olayı doğrulandı ancak Chauvin'in ismine yer verilmedi. Açıklamada, hapishanedeki çalışanların müdahale ederek olayı kontrol altına aldığı ve yaralanan mahkumun tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

FLOYD "NEFES ALAMIYORUM" DİYEREK YALVARMIŞTI

ABD başta olmak üzere birçok Batılı ülkede geniş kapsamlı protestolara neden olan "George Floyd" olayı bundan 3 yıl önce gerçekleşti. Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs 2020'de dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındı. 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle Floyd'un boynuna bastırması nedeniyle siyahi adam boğularak ölmüştü.

ABD'de George Floyd'u boğarak öldüren ırkçı polis hapishanede bıçaklandı

Olay anına ilişkin görüntülerin internette ve medyada yayınlanmasıyla Floyd hafızalara, dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvarmasıyla kazındı.

Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede ölmüş, olayla ilgili görüntüler ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve şiddetli protestolara neden olmuştu.

Floyd'un ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltına alınmış, hakkında açılan 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlamalarıyla yargılanarak 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı, AP News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...