Güney Kore'de panik! Kuzey Kore, balistik füzeleri peş peşe ateşledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güney Kore'de panik! Kuzey Kore, balistik füzeleri peş peşe ateşledi

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Güney Kore'ye nükleer denizaltı USS Annapolis'i göndermesinin ardından Kuzey Kore'nin füze denemeleri arttı. Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne 2 balistik füze fırlattığını duyurdu. Her iki füzenin de denize düşmeden yaklaşık 400 kilometre uçtuğu aktarıldı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin (Doğu Denizi) yönüne 2 kısa menzilli balistik füze fırlattığını duyurdu. Fırlatmaların yerel saatle 23.55 ile 24.00 arasında gerçekleştirildiği belirtildi. Her iki füzenin de denize düşmeden yaklaşık 400 kilometre uçtuğu aktarıldı.

"DENEMELERE DERHAL SON VERİN"

Ateşlenen füzelerin tam olarak türünün tespiti için incelemelerin sürdüğünü kaydeden Genelkurmay Başkanlığı "Kuzey Kore'nin art arda füze fırlatması, Kore Yarımadası ve uluslararası toplumdaki barış ve istikrara zarar veren bir provokasyondur. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını açıkça ihlal eden balistik füze fırlatmalarını şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi. Japonya Savunma Bakanlığı da Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatmasını doğruladı.

ABD'YE GÖZDAĞI MI?

Kuzey Kore'nin bu eylemini, ABD'nin Güney Kore'ye nükleer denizaltı USS Annapolis'i göndermesine tepki olarak gerçekleştirdiği kaydediliyor. ABD'nin 42 yıl aradan sonra Ohio sınıfı nükleer denizaltı USS Kentucky'yi Güney Kore sularına göndermesi bölgede gerilimi artırmıştı. USS Kentucky, 18 Temmuz'da Busan Limanı'na demirlemiş ve 3 günlük ziyaretinin ardından 21 Temmuz'da Güney Kore sularını terk etmişti. Kuzey Kore, 18 Temmuz'da da Japon Denizi yönünde kısa menzilli balistik füze denemesi yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...