Güney Kore'den Kuzey Kore'ye savunma toplantısı daveti

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye savunma toplantısı daveti
Başlık ResmiGüney Kore'den Kuzey Kore'ye savunma toplantisi daveti

Güney Kore, eylül ayında yapılacak Seul Savunma Diyaloğu (SDD) toplantısına ilk kez Kuzey Kore'yi de davet etti.

Kaydet
|
Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 9-11 Eylül tarihleri arasında başkent Seul'de yapılacak toplantıya 33 ülkeden üst düzey yetkililerin katılacağı belirtildi.
Yonhap haber ajansı, adının açıklanmasını istemeyen bir bakanlık yetkilisine dayandırarak verdiği haberinde, 2012'den bu yana her yıl düzenlenen toplantıya Kuzey Kore'nin ilk kez davet edildiğini kaydetti.
Pyongyang yönetiminin daveti kabul etmesi durumunda ilk kez Kuzey Kore, Güney Kore, ABD, Çin, Rusya ve Japonya'dan üst düzey savunma yetkilileri bir araya gelmiş olacak.
Öte yandan Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir başka açıklamada da Pyongyang yönetiminin, 10 Ekim'de Kore İşçi Partisi'nin kuruluşunun 70 yıl dönümü kutlamaları sırasında "askeri provakasyonda" bulunabileceği uyarısı yapıldı.
Bakanlık tarafından hazırlanan raporda Kuzey Kore'nin biri şarbon olmak üzere 13 biyolojik silaha ve 5 bin ton kimyasal silaha sahip olduğu ileri sürüldü.
Kuzey Kore, bu yıl bir denizaltıdan balistik füze denemesi yaparak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından belirlenen sınırlamaları ihlal etmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.