Gurbetçi Türkler sandıklara akın etti Alman medyası şaştı kaldı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gurbetçi Türkler sandıklara akın etti Alman medyası şaştı kaldı!

DÜNYA Haberleri

Almanya’da yaşan Türk gurbetçilerin Türkiye’de yapılacak seçimlere gösterdiği yoğun ilgi Alman medyasında şaşkınlığa neden oldu. “Rekor düzeyde katılım” başlıklarıyla çıkan haberlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan desteğin güçlü olduğundan bahsedildi.

Türkiye’de bu hafta sonu yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi sona erdi.

Yurt dışı temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı 1,8 milyona dayandı.

Yurt dışında en çok Türk’ün yaşadığı Almanya da ise seçmenler adeta sandıklara akın etti.

Sandığa gösterilen yoğunluk sonrasında Avrupa ülkesinde sandık sayısı artırıldı.

Gurbetçi Türkler sandıklara akın etti Alman medyası şaştı kaldı!

ALMANYA'DA SEÇİMLERE YOĞUN İLGİ

Alman medyası sandıklara akın akın giden Türk seçmeleri manşetlerine taşıdı.

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine gazetesi “Almanya’da rekor katılım” başlığıyla okuyucunun karşısına çıktı.

Berlin'deki Türkiye Büyükelçiliği tarafından paylaşılan bilgilere dayanan haberde, “Almanya'da kayıtlı 1,5 milyon seçmenin 732 bini oy kullandı. Katılım %48,8 oldu. Bu, %45,7 olan 2018 cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine göre üç puan daha fazla” yorumları yapıldı.

Gurbetçi Türkler sandıklara akın etti Alman medyası şaştı kaldı!

"OY VERME EĞİLİMİ ERDOĞAN'DAN YANA"

Almanya’da yaşayan Türk seçmenlerin çoğunluğunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verme eğiliminde olduğunu vurgulayan haberde, Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek katılımdan pek fazla bir yarar beklememesi gerektiği ifade edildi.

Yurt dışında yaşayan ve sandığa giden Türk seçmenlerin oranının %53 düzeyine ulaştığını hatırlatan haberde, “Daha önce hiç bu yılki kadar çok Türk, Almanya'da oy kullanmamıştı. Çoğunluk Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi” açıklaması dikkat çekti.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...