Hadi: 'Zafere ulaşmak kaçınılmaz'

Hadi: 'Zafere ulaşmak kaçınılmaz'
Başlık ResmiHadi: 'Zafere ulasmak kaçinilmaz'

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, 'Kararlılık Fırtınası' operasyonun sona ermesinin ardından, zafere ulaşmanın kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Kaydet
|
Hadi, televizyon konuşmasında, "Zafere ulaşmamız kaçınılmazdır. Yakında bu krizden çıkıp Sana'ya döneceğiz ve Yemen'i bütün halkıyla yeniden inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yemen'deki duruma ilişkin, ülkenin birlik, bütünlük ve selameti için BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen 2216 sayılı kararın uygulanması gerektiği vurgulayan Hadi, "Aşırılıkların, istikrarı talep eden halkın isteklerine yanıt verip, barışa yönelmekten başka çareleri yoktur" dedi.
Husilerin, ülkede ilerleyişini engellemek üzere Hadi yönetiminin çağrısı üzerene Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı hava harekatına, yine Hadi ve hükümetinin talebi üzerine dün akşam son verildiği duyurulmuştu.
"Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, tarafından yapılan açıklamada, bundan sonra Yemen halkı için "Umuda Dönüş" operasyonunun başlayacağı belirtilirken, hava harekatı kapsamında Yemen topraklarına 2 bin 415 saldırı gerçekleştirildiği ve operasyonun hedefine ulaştığı kaydedilmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.