Haiti devlet başkanının karısı suikastı anlattı

Düzenleyen:
Haiti devlet başkanının karısı suikastı anlattı

DÜNYA Haberleri

Suikast saldırısı sonucu hayatını kaybeden Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moïse’nin karısı Martine, "Paralı askerler gelip kocama kurşun yağdırdı. Jovenel Moïse gibi bir devlet başkanına konuşma şansı vermeden suikast yapmak için cesareti olmayan, azılı bir suçlu olmak lazım" dedi.

Haiti'de suikast saldırısı sonucu öldürülen Devlet Başkanı Jovenel Moïse’nin karısı Martine, yaralanarak kaldırıldığı Florida hastanesinde suikastı anlattı.

"PARALI ASKERLER KOCAMA KURŞUN YAĞDIRDI"

Martine, mahalli radyolarda yayımlanan sözlü açıklamasında, "Kocam Jovenel’i çok seviyordum. 25 seneden fazla bir süre onunla omuz omuza mücadele ettik. Bu süreler boyunca evimiz sevgiyle doluydu. Ama aniden paralı askerler gelip kocama kurşun yağdırdı. Jovenel Moïse gibi bir devlet başkanına konuşma şansı vermeden suikast yapmak için cesareti olmayan, azılı bir suçlu olmak lazım” dedi.

Kocası ve ailesini öldürmek için tutulan paralı askerlerin bir kısmının hapiste olduğunu belirten Martine, "Diğer kiralık katiller ise kocamın hayalleri, vizyonu ve ideolojisini katletmek istiyor" ifadesini kullandı. 7 Temmuz'da ikametgahlarında gerçekleşen saldırıda kol, karın ve kalçasından ağır şekilde yaralanan Martine, özel uçakla Florida’da Fort Lauderdale'deki hastaneye kaldırılmıştı. Martine'in durumu iyiye gidiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...