Hamaney, Trump'a mektup mu gönderdi? Sert açıklama geldi

Hamaney, Trump'a mektup mu gönderdi? Sert açıklama geldi
Başlık ResmiHamaney, Trumpa mektup mu gönderdi? Sert açıklama geldi

İran lideri Hamaney, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen, ABD Başkanı Trump'a mektup gönderdiğine yönelik iddiaları reddetti. Hamaney, "İran devletinin bir ülkenin aracılığıyla ABD'ye mesaj gönderdiği söylentileri yalanın ta kendisidir. Böyle bir şey olmamıştır" dedi.

Kaydet
|

İran devlet televizyonunda konuşan Hamaney, Milis Gücü (Besic) Günü münasebetiyle halka hitap etti.

Hamaney, Trumpa mektup mu gönderdi? Sert açıklama geldi
Başlık ResmiHamaney, Trumpa mektup mu gönderdi? Sert açıklama geldi

"YALANIN TA KENDİSİDİR"

Hamaney, "İran devletinin bir ülkenin aracılığıyla ABD'ye mesaj gönderdiği söylentileri yalanın ta kendisidir. Böyle bir şey olmamıştır" dedi.

ABD'nin kendi dostlarına dahi ihanet ettiğini dile getiren Hamaney, 12 gün savaşında İsrail'i destekleyen ABD'nin maddi olarak büyük zarara uğradığını belirtti.

Washington yönetiminin 12 gün süren savaşta İran halkının rejime karşı ayaklanmasını planladığını fakat bu konuda başarısız olduklarını ifade eden İran lideri, siyasi konularda farklılıklar olabileceğini ama düşmana karşı birlikte olunması konusunda uyardı.

ABD İLE MÜZAKAREYE HAZIRIZ MEKTUBU

İran Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mustafa Kevakebiyan, 24 Kasım'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman aracılığıyla ABD Başkanı Trump'a, (Hamaney'in izni dahilinde) "ABD'yle müzakereye hazırız" ifadelerini içeren bir mektubu gönderdiğini öne sürmüştü.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.