Hamas Sözcüsü Berhum 'Gazze'de sahte zafer üretiyorlar' dedi, rakam verdi: Askeri gücümüzün yüzde 10'u ile yüzleştiler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hamas Sözcüsü Berhum 'Gazze'de sahte zafer üretiyorlar' dedi, rakam verdi: Askeri gücümüzün yüzde 10'u ile yüzleştiler

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'de 37 gündür sürdürdüğü katliama ilişkin açıklamalarda bulunan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, "İşgalciler şu ana kadar askeri gücümüzün sadece yüzde 10'u ile yüzleşti, askeri gücümüzün yüzde 3'ü bile zarar görmedi" dedi. Aksa Tufanı'nın 'kurtuluşun işaret fişeği' olduğunu söyleyen Berhum, İsrail’in en temel savaş stratejisinin ise "Gazze'yi bir an önce insansızlaştırmak" olduğunu ifade etti.

İsrail'in Gazze'deki katliamı 7 Ekim'den bu yana şiddetini artırarak devam ediyor. Hayatını kaybeden Filistinli sayısı 11 bini aşarken, bunun 6 binden fazlasının kadın ve çocuk olduğu belirtildi. Özellikle sivillerin ve yaralıların sığındığı hastane, okul, mülteci kampı gibi yerleşim yerlerini hedef alan işgalci İsrail ordusu, fosfor bombaları da kullanıyor.

"ASKERİ GÜCÜMÜZÜN SADECE YÜZDE 10'U İLE YÜZLEŞTİ"

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, savaşın 37'nci gününde önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze'de sahte zaferler üretmeye çalıştığını söyleyen Berhum, "Siyonist işgalciler şu ana kadar askeri gücümüzün sadece yüzde 10'u ile yüzleşti. Onların yegane motivasyonu sivil katliamı ile Gazze’yi boşaltmak. Şu ana kadar askeri gücümüzün yüzde 3'ü bile zarar görmedi" dedi.

"Askeri araç-gereç ve asker kayıpları İsrail'in öngörülerini çoktan aştı" diyen Berhum, "Bu kayıpları belirli bir strateji dahilinde ve Yahudi kamuoyunun tepkisini çekmeyecek biçimde açıklıyorlar. Şu ana kadar 200'e yakın aracı Gazze çeperinde imha ettik" ifadelerini kullandı.

"AKSA TUFANI KURTULUŞUN İŞARET FİŞEĞİDİR"

İsrail işgal güçlerinin Gazze'nin yüzde 40'ını harabeye çevirdiğini söyleyen Berhum, şu ifadeleri kullandı:

"Şu ana dek 60 bin evi yerle bir ettiler. Toplam 1 milyon 200 bin kişi evinden yurdundan göç etmek zorunda kaldı. Binlerce sivil şehit oldu ve yaralandı.  İsrail’in en temel savaş stratejisi Gazze'yi bir an önce insansızlaştırmak. Bu plan yeni değil. Hamas'ın baskını ile planlarını 3 ay önceye aldılar. Ancak tüm oyunları 7 Ekim itibarıyla bozuldu. Aksa Tufanı kurtuluşun işaret fişeğidir. Bir asra yaklaşan soykırım, sürgün ve yağma daha fazla devam etmeyecek."

"ŞEHADETİ, YERİNDEN EDİLMEYE TERCİH EDİYORLAR"

İsrail'in temel hedefi olan Gazze'yi boşaltma planının imkansız olduğunu hatırlatan Sözcü Fevzi Berhum, "İnsanlar şehadeti yerinden edilmeye tercih etmekte ve Gazze halkının bu planı bozma konusunda ısrarı ve direnişi vardır. Düşman Allah'ın izniyle başarıya ulaşamayacaktır. Halkımızı göçe zorlamak için kullandıkları aforoz, susuzluk, cinayet ve yakıp yıkma politikası geçen 1 aylık dönemde etkili olamadı. Biz burada doğduk ve bu topraklar bizim" beyanında bulundu.

"HAMAS BİR DİRENİŞ HAREKETİ, KURTULUŞ PROJESİ"

Hamas'ın Filistin'i kurtarmak amacıyla, var olmak ve güçlenmek amacıyla kurulduğunu söyleyen Berhum, "Aksa Tufanı kurtuluşun yalnızca başlangıcıdır. Hamas Gazze'de kalacak, halkımızı taşıyacak, koruyacak ve ne olursa olsun düşmanla savaşacaktır. Şu ana dek hiç kimse Hamas'la iletişime geçip konuyu ilk etapta Hamas'a taşımaya cesaret edemiyor çünkü onlar Hamas'ı iyi tanıyor. Çünkü Hamas bir direniş hareketi, bir kurtuluş projesi" dedi.

"Düşmanımız İsrail’le de sadece savaş ya da muharebe sahasında değil her alanda savaşıyoruz" diyen Hamas Sözcüsü Berhum, "Filistin halkı özgürlük ve bağımsızlık hedeflerine ulaşıp onları mağlup edene kadar bu proje yaşayacak. Biz ilk günden bu yana yaşanacakları bilerek bu direniş meşalesini yaktık. Şu an karşılaştığımız zorlukların da tüm sonuçlarına katlanıyoruz ve halkımızın özgür yaşaması için her türden bedeli ödemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...