Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hamas'ın üst düzey ismine suikast girişimi! Gazze'de hastane vuruldu, çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Avrupa Hastanesi’ne saldırı düzenledi. Çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı saldırıda Hamas'ın üst düzey isimlerinden Muhammed İbrahim Hasan Sinvar'a suikast düzenlendiği açıklandı.

Kaydet
a- | +A

İsrail, ABD ile anlaşarak karşılıksız bir şekilde bir esiri serbest bırakan Hamas'ın üst düzey ismine suikast düzenledi. Gazze'de Avrupa Hastanesi ve çevresini vuran işgalci güçleri en az 6 Filistinlinin ölümüne, 40 kişinin ise yaralanmasına yol açtı. İsrail yapılan saldırıda Ekim 2024'de suikast sonucu ölen Yahya Sinvar'ın kardeşi, Muhammed Sinvar'ın hedef alındığını duyurdu.

BAKMADAN GEÇME
Hamas lideri Yahya Sinvar
HABER

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın üstünde şehit düştüğü koltuk bulundu

İSRAİL GAZZE'DE HASTANEYİ VURDU

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin bilgi verildi. Gazze Avrupa Hastanesi ve çevresinin, İsrail uçakları tarafından düzenlenen bir dizi saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. İsrail saldırısında Gazze-Avrupa Hastanesi'nin bazı kısımları ile hastaneye bağlı tesislerin ciddi şekilde hasar aldığı aktarıldı. Kaynaklar, hastanenin avlusuna ve çevresine 9 füzenin isabet ettiğini belirtti.

Hamas'ın üst düzey ismine suikast girişimi! Gazze'de hastane vuruldu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim
Başlık ResmiHamas'ın üst düzey ismine suikast girişimi! Gazze'de hastane vuruldu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: 16 ÖLÜ 70 YARALI

Saldırıda ilk belirlemelere göre, 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği; en az 40 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre bilanço giderek ağırlaşıyor.

Sağlık Bakanlığı saldırıda 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 70 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yerel kaynaklar, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve çok sayıda kişinin enkaz altında olduğunu belirtti.

Hamas'ın üst düzey ismine suikast girişimi! Gazze'de hastane vuruldu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim
Başlık ResmiHamas'ın üst düzey ismine suikast girişimi! Gazze'de hastane vuruldu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim

"HEDEFİMİZDE MUHAMMED SİNVAR VARDI"

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze-Avrupa Hastanesi'nin bombalandığını teyit etti.

Ordu, saldırıda, "hastanenin altında inşa edilen komuta ve kontrol kompleksinde bulunan Hamas unsurlarının hedef alındığını" iddia etti.
İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde ise Gazze Avrupa Hastanesi'ne düzenlenen saldırının hedefinin İsrail tarafından Gazze Şeridi'ndeki bir çatışma sırasında öldürülen Hamas'ın eski lideri Yahya Sinvar'ın kardeşi Muhammed Sinvar olduğu öne sürüldü.

Muhammed Sinvar, Hamas'ın bir önceki lideri olan kardeşi Yahya Sinvar'ın ölümünün ardından göreve gelmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.