Hamas'tan Türkiye'ye 1915 desteği

Hamas'tan Türkiye'ye 1915 desteği
Başlık ResmiHamas'tan Türkiye'ye 1915 destegi

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 1915 olaylarına karşın Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Kaydet
|
Filistin davasına destek veren ve bölgede öncü rol oynayan Türkiye halkı ve hükümetinin yanında olduklarını vurgulayan Heniyye, "Bu kışkırtıcı kampanyaya karşı, Türkiye halkı ve hükümetinin yanında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bize göre bu dalganın amacı Türkiye'yi içeride ve dışarıda zor duruma düşürerek, bölgede oynadığı öncü rolden koparmak ve Filistin konusundaki sabit duruşundan vazgeçirmektir" dedi.


"HEDEF BU GİDİŞATI DURDURMAKTIR"
Haniyye 1915 olaylarını değerlendirirken, "Türkiye içeride ve dışarıda bir çok krizi ve sorunu çözerek, bölgede önemli bir siyasi ve ekonomik güç haline geldi, G20 Zirvesi'nin yakında Türkiye'de yapılacak olması da bu durumun açık göstergesidir. İşte hedef de bu gidişatı durdurmaktır" şeklinde konuştu.


Heniyye ayrıca tüm Filistin halkının özellikle de Gazzelilerin, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği siyasi, sosyal ve medya desteğini takdir ettiğini sözlerine ekledi
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.