Han’ın bağımsız seçim planı tuttu! Pakistan halkı 'İmran Han' dedi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Han’ın bağımsız seçim planı tuttu! Pakistan halkı 'İmran Han' dedi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pakistan’da Ulusal Meclis ve Eyalet Meclisleri için 8 Şubat’ta düzenlenen seçimlerle ilgili sonuçların gelmeye başlamasıyla ülke karıştı. Seçim Komisyonu, 266 sandalye için yarışılan Ulusal Meclis’te 250 sandalyenin dağılımını açıkladı.

Seçimlere katılmasına izin verilmeyen tutuklu eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) bağımsız milletvekilleriyle 99 sandalye kazandı. Eski Başbakan Navaz Şerif’in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) 71 ve Bilaval Butto Zerdari’nin liderliğini yaptığı Pakistan Halk Partisi (PPP) 53 sandalye elde etti. Ancak PML-N ile PPP, Ulusal Meclis’te koalisyon hükûmeti kurma konusunda anlaştı. İmran Han’ın partisi PTI ise Ulusal Meclis ve Eyalet Meclislerinde kurulacak ittifakları görüşmek için Genel Başkan Gohar Han liderliğinde toplandı.

YAPAY ZEKÂYLA AÇIKLAMA

Cezaevinde bulunan İmran Han’ın yapay zekâyla oluşturulmuş “seçim zaferi” konuşması X sosyal medya hesabından paylaşıldı. PTI tarafından hazırlanan 94 saniyelik görüntüde İmran Han “PTI’nın baskıya meydan okuyarak ezici bir zafer kazandığını” belirtti. Oy sayımının tamamlanmasına kısa bir süre kala ülke genelinde X’e erişim kısıtlandı. PTI’dan yapılan açıklamada, X’e kısıtlama getirilmesi “utanç verici” olarak nitelendirilerek, bu duruma tepki gösterildi.

ÜÇ POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde seçim sonuçlarının geç açıklanması sebebiyle düzenlenen protestoda üç polis hayatını kaybetti. Ayrıca Ulusal Demokratik Hareket Partisi (NDM) lideri Muhsin Davar da silahla yaralandı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...