Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hemşirelerin grevi hastaları vurdu: İngiltere’de 3 milyon ameliyat ertelenebilir

Hemşirelerin grevi hastaları vurdu: İngiltere’de 3 milyon ameliyat ertelenebilir
Fotoğraf Başlığı Hemsirelerin grevi hastalari vurdu: Ingiltere’de 3 milyon ameliyat ertelenebilir

İngiltere’de birçok çalışan hemşire greve gidiyor. Ülkedeki hemşire sendikaları, önümüzdeki ay greve gitme kararının ardından ülkede 3 milyon hastanın ameliyatının erteleneceğini açıkladı. 2023’ün mayıs ayına kadar sürmesi öngörülen grevle ilgili, İngiltere Sağlık Bakanı Steve Barclay bugün sendika liderleriyle uzlaşmaya varmak için bir araya gelecek.

Kaydet
a- | +A

İngiltere’de Kraliyet Hemşire Koleji (RCN), Unison, GMB ve Unite hemşire sendikaları 106 yıl sonra ilk kez daha iyi ücret talebiyle grev kararı aldı. Önümüzdeki ay başlayacak grevin 2023 Mayıs ayına kadar devam etmesi öngörülüyor.

3 MİLYON AMELİYAT ERTELENEBİLİR

Future Health tarafından yapılan araştırmaya göre ülke çapında gerçekleşecek grev nedeniyle 3 milyon ameliyatın erteleneceği açıklandı. Future Health'in program direktörü Richard Sloggett, "Bu grevler, kamu hastanelerinde (Ulusal Sağlık Sistemi) ameliyat olmayı bekleyen hastalar için çok kötü bir haber olacak ve birçoğunun ameliyatı ertelenmek zorunda kalacak" dedi.

“ANLAŞMAYA VARMAK İSTİYORUZ”

Öte yandan, ülke genelinde 7 milyon halihazırda tedavi için bekleyen hasta sayısının daha da artmasından korkuluyor. Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) geçici CEO’su Saffron Cordery, sağlık sisteminin ihtiyacı olan en son şeyin grev olduğunu belirterek “Yıllarca enflasyonun altında yapılan maaş anlaşmaları, hayat pahalılığı ve pandemide çalışmanın ardından hemşirelerin hissettiği hayal kırıklığını anlıyoruz. Her iki tarafın da sıkı çalışmalarını ve becerilerini taktir eden bir anlaşmaya varmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

SAĞLIK BAKANI SENDİKALAR İLE GÖRÜŞECEK

İngiltere Sağlık Bakanı Steve Barclay ve Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) yöneticileri sendika temsilcileriyle uzlaşmak üzere bir araya gelecek. Barclay, daha önce Kraliyet Hemşire Koleji (RCN) %17'lik maaş zammı taleplerinin karşılanamaz olduğunu ve enflasyonu daha da kötüleştirmekten başka işe yaramayacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

İhlas Haber Ajansı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.