Hindistan rekora koştu: Nüfus sayısında Çin’i liderlikten etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hindistan rekora koştu: Nüfus sayısında Çin’i liderlikten etti

DÜNYA Haberleri

Milyonlarca insanı saymak hiçbir zaman kolay bir iş değil, ancak Birleşmiş Milletler tarafından yapılan son hesaplamalar Hindistan'ın Çin'den daha fazla nüfusa sahip olduğunu ve bunun da küresel demografide çığır açan bir değişime işaret ettiğini gösteriyor.

Hindistan, Nisan 2023 itibarıyla Çin'i geçerek dünyanın en kalabalık ülkesi haline geldi.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, Çin'in nüfusu azalmaya başlarken, Hindistan'ın nüfusunun 2064 yılına kadar artmaya devam etmesi bekleniyor.

Çin 2020'de 10 yıllık nüfus sayımını yaparken, Hindistan 2021'de planladığı 10 yıllık nüfus sayımını koronavirüs salgını gerekçesiyle erteledi.

Yeni Delhi hükümeti nüfus sayımını 2024'te yapmayı planladığından, Hindistan'a ilişkin rakamlar resmi verilerden ziyade tahmin ve öngörülere dayanıyor.

Hindistan rekora koştu: Nüfus sayısında Çin’i liderlikten etti

YAŞLI NÜFUS SAYISI ARTIYOR

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan BM verileri, 2023-2050 döneminde Çin'de 65 yaş üstü nüfusun ikiye katlanacağını, Hindistan'da ise bu artışın iki katından fazla olacağını ve bu durumun ülkelerin sağlık ve sosyal sigorta sistemlerine yük oluşturabileceğini gösteriyor.

Çin'de 65 yaş üstü nüfus toplam nüfusun %14'ünü, Hindistan'da ise %7'sini oluşturuyor.

2050 yılına kadar bu oranlar Çin'de nüfusun %30'una, Hindistan'da ise %15'e ulaşacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...