Hindistan sele teslim! Yıldırım isabet eden 24 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hindistan sele teslim! Yıldırım isabet eden 24 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde şiddetli yağmurlar sonucu 24 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı.

Eyalet Acil Durum Harekat Merkezi (SEOC), şiddetli yağışların etkili olduğu Gujarat eyaletinde çoğu yıldırım isabet etmesi nedeniyle 24 kişinin öldüğünü, 23 kişinin yaralandığı bildirdi.

Hava durumu tahmin ajansı Skymet'in Başkan Yardımcısı Mahesh Palawat, Gujarat'ın genelde yılın bu döneminde bu kadar yağış almadığını söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Gujarat Tarım Bakanı Raghavij Patel, 27 Kasım Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Yaşanan kayıpları tespit etmek için kısa süre içinde çalışma başlatacağız" diye konuştu. Patel, söz konusu çalışmanın sonuçlarına göre bölgede yaşayan kişilerin kayıplarının tazmin edileceği bilgisini de paylaştı. 

EYLÜL AYINDA 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hindistan’ın Odisha eyaletinde ise eylül ayında gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olmuştu. Eyaletin başkenti Bhubaneswar’da şiddetli yağışlarla birlikte 2 saatte 61 bin yıldırım düşmüştü. En az 12 kişi yıldırım çarpması nedeniyle hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralanmıştı.

Yıldırım düşmesi nedeniyle 8 büyükbaş hayvan da telef olmuştu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...