41 işçi 2 haftadır çöken tünelde hapis! Sondaj makinesi bozulunca elle kazmaya başladılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hindistan'da yol çalışması sırasında çöken tünelde mahsur kalan işçilerin dramı sürüyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir talihsiz olay daha yaşandı. İşçilere ulaşmak için kullanılan dev sondaj makinesi bozuldu. Hint yetkililer elle sondajla ilerlemeye çalışıyor.

Hindistan'da 12 Kasım'da yol çalışması esnasında çöken tüneli 2 haftadır işçileri adeta hapsetti. Feci olayın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları yaşanan yeni talihsiz bir gelişme nedeniyle hız kesti. 

Hindustan Times'ın haberine göre, arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunan Avustralyalı tünel uzmanı Arnold Dix, çalışmalara ilişkin basına konuştu.

Dix, ABD yapımı sondaj makinesinin metal bir kirişe çarpmasının ardından bozulduğunu ve onarılamaz durumda olduğunu belirtti. Bu kapsamda işçilerin kurtarılması için başka yöntemlerin kullanılacağını açıklayan Dix, şu anda tüm seçenekleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

SONDAJ MAKİNESİ BOZULDU

Eyalet Başbakanı Pushkar Singh Dhami, yaptığı açıklamada, sondaj makinesinin bozulmasının ardından kurtarma çalışmalarının yarın itibariyle elle sondaj yöntemiyle devam edeceğini bildirdi.

Dhami, mahsur kalan işçilerle görüştüğünü, morallerinin çok yüksek olduğunu ve iyi durumda olduklarını söylediklerini aktardı.

41 işçi 2 haftadır çöken tünelde hapis! Sondaj makinesi bozulunca elle kazmaya başladılar

NE OLMUŞTU?

Hindistan’ın Uttarakhand eyaletindeki Uttarkashi bölgesi ile kuzeyinde Yamunotri dağlık bölgesini birbirine bağlayan 4,5 kilometre uzunluğundaki karayolu tüneli bugün inşaat sırasında çöktü. Vardiya değişimi sırasında meydana gelen olayda, inşaatta çalışma yapan 41 işçi tünelde mahsur kaldı. Eyalet Afet Müdahale Yetkilisi Durgesh Rathodi, “Tünelin yaklaşık 200 metrelik kısmı çöktü” dedi.

TÜNELİN 200 METRELİK BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

41 işçinin içeride mahsur kaldığını belirten Rathodi, “İçeride mahsur kalanlara şu anda oksijen veriliyor ama kurtarma ekipleri enkazı kaldırmaya çalışırken, daha fazla moloz aşağıya iniyor” ifadelerini kullandı.

Uttarakhand Eyaleti Başbakanı Pushkar Singh Dhami ise, “Tünelde mahsur kalan işçilerin güvenli bir şekilde çıkarılması için dua edin” açıklamasını yapmıştı.

İŞÇİLER İLK KEZ 9 GÜN SONRA GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Feci olayın hemen ardından başlatılan kurtarma çalışmaları devam ederken mahsur kalan işçiler, 9 gün sonra ilk kez görüntülenmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...