Çöken tünelde mahsur kalan 41 işçiden 9 gün sonra ilk görüntüler: Çaresizlikleri gözlerinden okundu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hindistan’da 12 Kasım’da çöken otoyol tünelinde mahsur kalan 41 işçiyle ilk kez bugün yüz yüze temas kuruldu. İşçilerin çaresizlikleri bakışlarına yansıdı. İşte o yürek sızlatan anlar…

Güney Asya ülkesi 12 Kasım Pazar korkunç bir olayla sarsıldı. Uzak yol çalışması sırasında inşaatı devam eden tünelin bir kısmının çökmesi sonucu 41 işçi tünelde mahsur kaldı.

İŞÇİLER İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Feci olayın hemen ardından başlatılan kurtarma çalışmaları devam ederken mahsur kalan işçiler,  9 gün sonra ilk kez görüntülendi.

OKSİJEN VE GIDA MALZEMELERİ BORUYLA İNDİRİLDİ

İşçiler, kurtarma çalışmaları için süresince gıda, su ve oksijen için kullanılan büyük çaplı borular aracılığıyla kurulan endoskopik kamera sistemi ile görüntülendi. İşçiler kamera yardımı ile kurtarma ekibi ile iletişim kurarken, kendilerini tanıtması istendi.

Arama kurtarma ekipleri, geniş bir delil açarak işçileri söz konusu delikten tahliye etmeyi planlıyor.

Çöken tünelde mahsur kalan 41 işçiden 9 gün sonra ilk görüntüler: Çaresizlikleri gözlerinden okundu

NE OLMUŞTU?

Hindistan’ın Uttarakhand eyaletindeki Uttarkashi bölgesi ile kuzeyinde Yamunotri dağlık bölgesini birbirine bağlayan 4,5 kilometre uzunluğundaki karayolu tüneli bugün inşaat sırasında çöktü. Vardiya değişimi sırasında meydana gelen olayda, inşaatta çalışma yapan 41 işçi tünelde mahsur kaldı. Eyalet Afet Müdahale Yetkilisi Durgesh Rathodi, “Tünelin yaklaşık 200 metrelik kısmı çöktü” dedi.

TÜNELİN 200 METRELİK BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

41 işçinin içeride mahsur kaldığını belirten Rathodi, “İçeride mahsur kalanlara şu anda oksijen veriliyor ama kurtarma ekipleri enkazı kaldırmaya çalışırken, daha fazla moloz aşağıya iniyor” ifadelerini kullandı.

Uttarakhand Eyaleti Başbakanı Pushkar Singh Dhami ise, “Tünelde mahsur kalan işçilerin güvenli bir şekilde çıkarılması için dua edin” açıklamasını yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bir Okuyu rumuz.28 Kasım 2023 08:13

Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah ailelerinin yüzüne baksın.İnşallah yakın zamanda kurtulur hepsi.

Sonraki Haber Yükleniyor...