Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! 14 İsrail askeri yaralandı, 1 helikopter hasar gördü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri keşif komuta merkezine güdümlü füzeler ve İHA'lar ile saldırı düzenledi.

İran'ın İsrail'e yönelik yüzlerce füzeyle saldırmasının ardından Ortadoğu'da tansiyon giderek yükseliyor. İsrail'in İran'a ne zaman cevap vereceği gündemde sıcaklığını korurken İran destekli güçler İsrail'i vurdu. Lübnan'da sık sık İsrail'in saldırılarının hedefi olan İran destekli Hizbullah hareketi, yaptığı misilleme saldırısı sonucunda 14 İsrail askeri yaralandı. Bir helikopter ise hasar gördü.

İRAN DESTEKLİ GÜÇLER İSRAİL'İ FÜZELERLE VURDU

İran destekli Hizbullah hareketi, üç militanın İsrail saldırısında öldürülmesinin ardından misilleme başlattığını duyurdu. Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri keşif komuta merkezine güdümlü füzeler ve İHA'lar ile saldırı düzenledi.

4 AĞIR 14 ASKER YARALI

İsrail medyası, Hizbullah'ın Batı Celile'deki Arap el-Aramşa'ya gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 4'ü ağır olmak üzere 14’ü asker toplam 18 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, Lübnan sınırındaki Arab el-Aramşa'daki yaralıları kurtarmak için kullanılan bir İsrail ordusu helikopterinin de hasar gördüğü belirtildi.

Hizbullah savaşçıları, 17 Nisan Çarşamba günü saat 13:15'te Arab el-Aramşa'daki yeni askeri keşif birliğinin karargahına güdümlü füzeler ve saldırı İHA’larıyla birleşik saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucunda askeri birlik üyelerinden bazıları öldü ve yaralandı.

Açıklamada 4'ü asker toplamda 6 kişinin durumunun ağır olduğu belirtilerek, yaralıların Nahariya'daki Galilee Tıp Merkezine sevk edildiği belirtildi. Kasabanın büyük ölçüde boşaltıldığı ve askerlerin kasabaya konuşlandığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...