Hollanda, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi yollayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hollanda, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi yollayacak

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi göndermeyi planladıklarını söyledi. Rutte “Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi gönderme konusunda ABD ve Almanya'ya katılmayı planlıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi ağırladı. İkili, baş başa görüşmeden önce basın toplantısı düzenledi.

"ABD VE ALMANYA'YA KATILACAĞIZ"

Ukrayna - Rusya savaşına değinen Rutte “Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi gönderme konusunda ABD ve Almanya'ya katılmayı planlıyoruz. Buna katılmamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sabah Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de görüştüm" dedi. Biden ise Rutte'ye Ukrayna'ya verdiği destek konusunda teşekkür etti.

Hollanda, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi yollayacak

ÇİN'İ KONUŞACAKLAR

Öte yandan, liderler, iki NATO müttefiki olarak transatlantik güvenliği, ekonomik ilişkileri, Rusya-Ukrayna savaşı ve mart ayında yapılacak Demokrasi Zirvesi gibi konuları masaya yatıracak. Hollanda'nın Çin'den yarı iletken ihracatı ve ABD'nin enflasyonla mücadele kapsamında aldığı ekonomik kararların Avrupa ile ticaretine etkisi gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...